5 Δεκεμβρίου 2020, Σάββατο

Η απάντηση του Αντιπεριφερειάρχη στο Σωματείο Ενοικιαζομένων Δωματίων για τα έργα στο Στενό του Πόρου

Απάντηση από το γραφείο Αντιπεριφερειάρχη Κεφαλονιάς & Ιθάκης κ. Π. Δρακουλόγκωνα με ενημερωτική επιστολή προς το Σωμάτειο Ενοικιαζομένων Δωματίων και Διαμερισμάτων, όσον αφορά την διαδικασία για την ολοκλήρωση του έργου καθώς και το κυκλοφοριακό, την τεχνική που θα εφαρμοστή για την προστασία βραχοπροστασίας στο στενό του Πόρου.

  Επ/Πρόεδρος Γεώργιος Μέταξας

Δείτε παρακάτω την ενημέρωση από το γραφείο Αντιπεριφερειάρχη:

Σας ενημερώνουμε ότι, από την Πέμπτη 18.8.2016 εκτελούνται εργασίες βραχοπροστασίας στην επαρχιακή οδό υπ’ αριθμ. 1 Αργοστόλι – Πόρος στη θέση «Στενό Πόρου», στην είσοδο του Πόρου. Από σήμερα Παρασκευή 19.8.2016 έως και το Σάββατο 20.8.2016, η οδική κυκλοφορία θα γίνεται μέσω ενός εκ των δύο, λωρίδων κυκλοφορίας της οδού σε μήκος 100 μ. περίπου.

Η κυκλοφορία προς και από τον Πόρο, θα ρυθμίζεται από τον εργολάβο με διακοπές στην κυκλοφορία. Η ρύθμιση της κυκλοφορίας στη θέση αυτή, θα γίνεται με τις υποδείξεις του συνεργείου και πιθανόν να δημιουργούνται ολιγόλεπτες καθυστερήσεις (3 – 5 λεπτών). Την Κυριακή 21.8.2016 η επαρχιακή οδός θα παραμείνει ανοικτή και για στις δύο λωρίδες κυκλοφορίας. Από τη Δευτέρα 22.8.2016 έως και το πέρας των εργασιών την Πέμπτη 26.8.2016,  η επαρχιακή οδός στη θέση αυτή θα παραμένει κλειστή από τις 8:30 έως και τις 18:30. Για τις ώρες αυτές υπάρχουν εναλλακτικές οδοί πρόσβασης από και προς το λιμάνι του Πόρου, με κυριότερη την επαρχιακή οδό μέσω Σκάλας.

Πρόκειται για έργο, κατασκευής και τοποθέτησης συστήματος, φράχτη πλεγμάτων προστασίας για την ανάσχεση βραχοπτώσεων στο απότομο κρημνώδες βραχώδες πρανές, της επαρχιακής οδού υπ’ αρ. 1 (Αργοστολίου – Πόρου) πριν την είσοδο της πόλης του Πόρου, από την υπάρχουσα γέφυρα και για μήκος 100 περίπου μέτρων προς Αργοστόλι (στο λεγόμενο «Στενό Πόρου»).

Ειδικότερα, προβλέπεται εγκατάσταση συστήματος φράχτη ανάσχεσης βραχοπτώσεων, ικανότητας απορρόφησης ενέργειας 500 KJ, το οποίο θα τοποθετηθεί περίπου κάθετα ή με μικρή κλίση στο βραχώδες πρανές της οδού, σε υψόμετρο 10 μ περίπου από το κατάστρωμα της οδού ή και υψηλότερα. Το ονομαστικό ύψος του φράχτη είναι ίσο με 3μ. Η εφαρμογή του εν λόγω συστήματος βραχοπροστασίας (η τοποθέτηση φράχτη), προβλέπεται να γίνει σε μήκος πρανούς 100 μ. περίπου.

Προηγείται της τοποθέτησης του φράχτη, ο καθαρισμός της επιφάνειας του υφιστάμενου βραχώδους πρανούς ορύγματος της οδού από χαλαρωμένα, αποκολλημένα και ασταθή βραχοτεμάχια, με μηχανικά μέσα και χειρωνακτική υποβοήθηση (ξεσκάρωμα).

Λαμβάνοντας υπόψη τα παραπάνω γίνεται κατανοητό ότι δεν επηρεάζεται η μορφολογία και το φυσικό τοπίο από την κατασκευή των έργων.

 Ο ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ

 Π.Ε. ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ & ΙΘΑΚΗΣ

ΠΑΝΑΓΗΣ ΔΡΑΚΟΥΛΟΓΚΩΝΑΣ

steno tou porou

Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου του δικτυακού τόπου και των υπηρεσιών που προσφέρονται σε αυτό, χωρίς την προηγούμενη άδειά εκπροσώπου της Ιστοσελίδας (portoni.gr). Δείτε τους Όρους Χρήσεις