Υπέρλαμπρη πανσέληνος στον κήπο στα πλαίσια της έκθεσης του Κώστα Ευαγγελάτου

ΥΠΕΡΛΑΜΠΡΗ ΠΑΝΣΕΛΗΝΟΣ ΣΤΟΝ ΚΗΠΟ ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΤΗΣ ΕΚΘΕΣΗΣ ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΕΥΑΓΓΕΛΑΤΟΥ “16 ΧΡΟΝΙΑ ΑΙΣΘΗΤΙΚΕΣ ΥΠΟΘΗΚΕΣ”

Με μεγάλη προσέλευση φιλότεχνων, προσωπικοτήτων των γραμμάτων, των τεχνών, της επιστήμης και του θεάματος, αλλά και πολλών ομογενών καθώς και πολλών νέων εγκαινιάστηκε η  έκθεση εικαστικών έργων του ζωγράφου Κώστα Ευαγγελάτου, με γενικό τίτλο “16 Χρόνια Αισθητικές Υποθήκες”. Μετά τα εγκαίνια ακολούθησε  στη “Μώβ Σκηνή”/ “Mauve Stage” του κατάφυτου και κοσμημένου με γλυπτά και φωτοπροβολές κήπου της Villa ΡΟΔΟΠΗ, η καθιερωμένη ετήσια εκδήλωση λόγου και τέχνης, με τίτλο “Πανσέληνος στον Κήπο”.

Φέτος το πνεύμα της βραδιάς, που παρουσίασε υποδειγματικά η κα Αγγελική Κοκκολιάδη-Γαρμπή, είχε συναισθηματικό “φιλοζωικό” περιεχόμενο βασισμένο στο βιωματικό αφήγημα του Κώστα Ευαγγελάτου “Louis d’ EST”, που αναφέρεται στον σκύλο του Λούη!

Στην ιδιότυπη παρουσίαση ο δρ. Ιστορίας της λογοτεχνίας Ηλίας Τουμασάτος διάβασε το προλογικό κείμενο του “Λούης, Canis Familiaris-Οικογενειακός σκύλος, με αναφορές  από τον μυθικό Κέφαλο και την Οδύσσεια μέχρι της μέρες μας, πάντα με τη γνωστή του εμβρίθεια και σαφήνεια. Ο ηθοποιός, σκηνοθέτης Αλέξανδρος Λυκούρας ερμήνευσε σαν θεατρικό μονόλογο το πρώτο κεφάλαιο από το ανέκδοτο αφήγημα με λιτό, αλλά πειστικό εσωτερικό  τρόπο. Η νέα  μουσικός, φλαουτίστρια Λουίζα Παπαντωνάτου επένδυσε αρμονικά την ειδυλλιακή ατμόσφαιρα με τους ήχους του Μπάχ και Secret Garden.

Στο τέλος ο Πρόεδρος της Ένωσης καλλιτεχνών και λογοτεχνών “Το εργαστήρι”, εκπροσωπώντας και τον Όμιλο για την Unesco Πειραιώς και Νήσων, παρέδωσε επαίνους για την τιμητική συμμετοχή του Κώστα Ευαγγελάτου σε σημαντικές εκθέσεις στο Πολεμικό Μουσείο της Αθήνας και στην Αρχαία Ολυμπία!

Η βραδιά της σύγχρονης επτανησιακής βεγγέρας ολοκληρώθηκε με δεξίωση κάτω από το ολόγιομο Αυγουστάτικο φεγγάρι, με υποβλητική μουσική που επιμελήθηκε ο συνθέτης και σχεδιαστής Νίκος Γαρμπής-Nicofilimon.

 Όλοι γεύτηκαν τις εξαιρετικές γεύσεις των εδεσμάτων και των κρασιών που πρόσφερε ευγενικά το Stateri του Μάκη Μελισσαράτου, τις μάντολες και τα γλυκά της παραδοσιακής “Βοσκοπούλας” του Διονύση και της Μαρίνας Καππάτου καθώς και εκλεκτά τραταμέντα από γείτονες και φίλους.!!

ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΠΙΝΑΚΟΘΗΚΗ VILLA ΡΟΔΟΠΗ, ΑΡΓΟΣΤΟΛΙ, ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ.

+ 30 2671028501, 6944621286

www.rodopicollection.blogspot.com

EIKON.7

EIN.ΕΚΘΕΣΗΣ expo ΑΠΟ ΤΑ ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΕΙΚ.1 ΕΙΚ.3 ΕΙΚ.4 ΕΙΚ.5 ΕΙΚ.6ΕΙΚ.8 ΕΙΚ.9 ΕΙΚ.11 ΕΙΚ.13

ΕΙΚ.ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΕΝΑΡΞΗ ΕΙΚ.14 ΕΙΚ.15

Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου του δικτυακού τόπου και των υπηρεσιών που προσφέρονται σε αυτό, χωρίς την προηγούμενη άδειά εκπροσώπου της Ιστοσελίδας (portoni.gr). Δείτε τους Όρους Χρήσεις