5 Δεκεμβρίου 2020, Σάββατο

“Οδύσσεια: Ταξίδι μέσα από τον δρόμο του Θεάτρου κ΄της Τέχνης’’

 Οδύσσεια: Ταξίδι μέσα από τον δρόμο του Θεάτρου κ΄της Τέχνης’’ θα διενεργήσει ο ηθοποιός, σκηνοθέτης, εικαστικός κ.Γεώργιος Κακής Κωνσταντινάτος / Θέατρο Δίδελφυς, στις 17, 18 κ’ 19 Αυγούστου 2016 και ώρα 11:00 – 14:00, στην Κοργιαλένειο Βιβλιοθήκη Αργοστολίου.

Πρόκειται για Θεωρητικό και Διαδραστικό Ποιητικό Μάθημα Θεάτρου κ’ Τέχνης με άξονα την Οδύσσεια και τα 12 καίρια σημεία που την στοιχειοθετούν:

Κίκονες, Λωτοφάγοι, Κύκλωπες, Αίολος, Λαιστρυγόνες, Κίρκη, Σειρήνες, Σκύλλα κ’ Χάρυβδη, Νησί του Ήλιου, Καλυψώ, Φαίακες, Επιστροφή στην Ιθάκη.

Το μάθημα αναδεικνύει την διδακτική, τους ηθικούς κανόνες, τις μεταφορές και τους συμβολισμούς που βρίσκονται μέσα σ’αυτές τις ιστορίες της Οδύσσειας και πως αυτές μας χρησιμεύουν στην καθημερινή ζωή;

Για παράδειγμα: Στους Κύκλωπες, έχουμε την σύγκριση μεταξύ Εφυίας και Ωμής Βίας με την πρώτη να υπερισχύει σαφώς της δεύτερης!

Το Μάθημα απευθύνεται τόσο στα Παιδιά που θα παίρνουν μέρος στην Δράση, όσο και στους Γονείς τους ή άλλους ενήλικες, που θα μπορούν να είναι ακροατές.

Ειδικότερα:

Τα παιδιά θα τοποθετηθούν μέ την βοήθεια ήχου, μέσα σε ένα γενικό πλαίσιο Θάλασσας, που θα αντιπροσωπεύσει την συνεχή Πάλη της Ζωής.

Δεν είναι τυχαίο που μιλώντας για την ζωή ο Σαίξπηρ στο τελευταίο του έργο, το ονομάζει “Τρικυμία”. Τα υπάρχοντα ένα γύρω αντικείμενα θα αποτελέσουν τα σκηνικά που με την βοήθεια της φαντασίας και του τρόπου χρήσης τους θα μετατραπούν σε ότι χρειασθεί.

Την λειτουργία αυτή θα συνεπικουρήσουν εποπτικά υλικά, χαρτόνια, υφάσματα, μουσικά όργανα, κ.λ. Με την βοήθεια Λόγου από την Οδύσσεια· Μουσικής κ Ήχων· Χορευτικών μοτίβων· και κλασσικών πάνω στην Οδύσσεια Ζωγραφικών Διαφανειών· ο Δάσκαλος θα τεθεί σε θέση Οδυσσέα που αφηγείται και διδάσκει την ζωή του, οι δε Μαθητές θα παραστήσουν και θα βιώσουν τη Θρυλική Περιπλανησή του.

Θα γίνει προσπάθεια ως Μουσικός άξονας να υπάρχει η βραβευμένη με το βραβείο “Benois de la dance”  Μουσική Σύνθεση “Οδύσσεια”, του Κεφαλονίτη Μουσουργού Γιώργου Κουρουπού· που συνέθεσε για την Παράσταση Χορού του Τζων Νοϊμάγιερ (John Neumeier) το 1996.

Το περυσινό δείγμα γραφής του κ. Κωνσταντινάτου, με την εκπαίδευση 50 Παιδιών στην Κινηματογραφική Λειτουργία, προοιονίζει την επιτυχή έκβαση ξακαι του εφετεινού ‘Ταξιδιού στην Οδύσσεια”!

 

Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου του δικτυακού τόπου και των υπηρεσιών που προσφέρονται σε αυτό, χωρίς την προηγούμενη άδειά εκπροσώπου της Ιστοσελίδας (portoni.gr). Δείτε τους Όρους Χρήσεις