“Διεθνής προβολή των νησιών μας με το κρατικό τηλεοπτικό ιταλικό κανάλι RAI UNO”

Ολοκληρώθηκαν τα τηλεοπτικά γυρίσματα της δημοφιλούς εκπομπής Linea Βlue ( Μπλε γραμμή) της Ιταλικής Κρατικής Τηλεόρασης RAI UNO, σε Κεφαλονιά και Ιθάκη. Φιλοξενούμενη από τις Περιφερειακές Ενότητες Κεφαλονιάς και Ιθάκης, η 14μελής αποστολή με τη διάσημη παρουσιάστρια Donatella Bianchi, πλαισιωμένη από σκηνοθέτες, συγγραφείς, εικονολήπτες κ.λ.π, παρέμεινε 4 ημέρες στα νησιά μας.

Οι ομορφιές των νησιών μας και η συμπεριφορά των κατοίκων κατέπληξαν την Ιταλική αποστολή. Η συγκεκριμένη εκπομπή θα προβληθεί την 3η Σεπτέμβρη. Την εκπομπή παρακολουθούν απευθείας 3.000.000 τηλεθεατές (όχι μόνο στην Ιταλία) και δεκάδες χιλιάδες μέσω διαδικτύου.

Η έξοχη αυτή ευκαιρία προβολής των νησιών μας ήταν στο πλαίσιο συνεργασίας του Αντιπεριφερειάρχη Τουρισμού και Τουριστικής Προβολής της ΠΙΝ κ. Σπύρου Γαλιατσάτου, με την Ελληνική Πρεσβεία της Ρώμης. Ο κ. Γαλιατσάτος ακολούθησε, δίνοντας λύσεις, σχεδόν όλη τη διαδικασία των γυρισμάτων.

Η συνεργασία με την Ένωση Ξενοδόχων Κεφαλονιάς – Ιθάκης και τους Επαγγελματικούς φορείς ήταν αποτελεσματική και άψογη.

Επίσης ο Έπαρχος Ιθάκης κ. Σπύρος Τσιντήλας φρόντισε μαζί με τον κ. Σπύρο Γαλιατσάτο τα σχετικά με την Ιθάκη, όπου οι φιλοξενούμενοι εντυπωσιάστηκαν ιδιαίτερα.

Οι Περιφερειακές Ενότητες Κεφαλονιάς και Ιθάκης ευχαριστούν:

Το Δήμο Κεφαλονιάς

Τον Πρόεδρο της Ένωσης Ξενοδόχων Κεφαλονιάς – Ιθάκης κ. Γεράσιμο Τιμοθεάτο

Την ξεναγό κ. Όλγα Κλαουδάτου

Τον κ. Σταύρο Κοκκόλη

Τον κ. Γεράσιμο Νιφοράτο

Την κ. Περρόττα Κλοτίλδη, γραμ. του Ελληνοϊταλικού  συλλόγου Mediterraneo

Τον κ. Μιχάλη Μεσολωρά

Τον κ. Τζαννέτο Ραυτόπουλο ιδιοκτήτη ψαροταβέρνας Φρικών

Τον κ. Μιχάλη Λιάτο,  Ε/Γ-Ο/Γ ΙΟΝΙΟΝ ΠΕΛΑΓΟΣ

Τον κ. Γεράσιμο Κατσαίτη,  Ε/Γ-Ο/Γ ΒΑΣΟΣ

Τον κ. Δημοσθένη Κουρταλή

Τον κ. Μάσσιμο Κλεμέντη.

Ο ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ

ΠΑΝΑΓΗΣ ΔΡΑΚΟΥΛΟΓΚΩΝΑΣ

Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου του δικτυακού τόπου και των υπηρεσιών που προσφέρονται σε αυτό, χωρίς την προηγούμενη άδειά εκπροσώπου της Ιστοσελίδας (portoni.gr). Δείτε τους Όρους Χρήσεις