Δεύτερη μέρα για το SeaNema Open Air Film Festival!

Το πρόγραμμα του φεστιβάλ για την Τρίτη 9 Αυγούστου ξεκινά από το πρωί με τις Παράλληλες Δράσεις.

Από τις 10:00 μέχρι τις 14:00, στο Σπίτι του Δασκάλου, συνεχίζεται το διήμερο κινηματογραφικό εργαστήρι για παιδιά και εφήβους από την εκπαιδευτικό και σκηνοθέτη Βίβιαν Παπαγεωργίου με θέμα «Εισαγωγή στην Τέχνη του Κινηματογράφου»

Από τις 12:00 μέχρι τις 14:00, στο Ιόνιο Κέντρο Τεχνών και Πολιτισμού στα Μεταξάτα, θα πραγματοποιηθεί masterclass από τον παραγωγό Βασίλη Χρυσανθόπουλο (Miss Violence) με τίτλο «Κάνοντας το μεγάλο βήμα: Από τη μικρού στη μεγάλου μήκους ταινία»

Καθώς προχωράει η μέρα, συνεχίζουμε με μια επίσκεψη στο Πνευματικό Κέντρο Κουρκουμελάτων του ιδρύματος Βεργωτή, από τις 19:00 μέχρι τις 21:30, που θα φιλοξενεί την Εγκατάσταση- Επίσκεψη στις ρίζες της Κεφαλονίαςμε τίτλο «Λέλεγες/ Τάφιοι Τηλεβόες», από την σκηνοθέτη Ηλέκτρα Ελληνικιώτη των Bijoux de Kant.

Το βράδυ φτάνει και σας περιμένουμε όλους στον Πλατύ Γιαλό και στο Λιμάνι του Αργοστολίου( Μπαστούνι)στις 21:30 για να δούμε ταινίες δίπλα στη θάλασσα, αφιερωμένες στο προσφυγικό ζήτημα.

Στον Πλατύ Γιαλό θα προβληθεί η υποψήφια για το βραβείο LUX του Ευρωπαικού Κοινοβουλίου ταινία Mediterranea (2015) του Τζόνας Καρπινιάρο και οι ταινίες μικρού μήκους, του Εθνικού μας Διαγωνιστικού Τμήματος, Αλ του Αλέξη Κουάντα και 4 Μαρτίου του Δημήτρη Νάκου (παρουσία σκηνοθέτη).

Στο Μπαστούνι θα προβληθεί η βραβευμένη με τη Χρυσή Άρκτο καλύτερης ταινίας στο Φεστιβάλ Βερολίνου ταινία Φωτιά στη Θάλασσα (Fuocommare) του Τζιαφράνκο Ρόσι, και η μικρού μήκους ταινία Παλίρροιες- Το Παραμύθι της Θάλασσας της Σταυριάννας Λίτσα.

Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου του δικτυακού τόπου και των υπηρεσιών που προσφέρονται σε αυτό, χωρίς την προηγούμενη άδειά εκπροσώπου της Ιστοσελίδας (portoni.gr). Δείτε τους Όρους Χρήσεις