Αποτίμηση αστυνόμευσης στην Κεφαλονιά

 Ιδιαίτερα θετικά, τα μέχρι στιγμής αποτελέσματα, από την εφαρμογή του  επιχειρησιακού σχεδιασμού αστυνόμευσης  των τουριστικών περιοχών της Κεφαλονιάς

Πραγματοποιήθηκαν συνολικά (216) συλλήψεις στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, βεβαιώθηκαν (129) παραβάσεις σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος και (756) παραβάσεις του Κ.Ο.Κ

Κατασχέθηκαν ποσότητες ακατέργαστης κάνναβης και (389) προϊόντα παραεμπορίου

Σε πλήρη ανάπτυξη βρίσκεται η εφαρμογή του Επιχειρησιακού Σχεδίου Αστυνόμευσης των Τουριστικών περιοχών των νησιών του Ιονίου, το οποίο ξεκίνησε να εφαρμόζεται, με  την έναρξη της θερινής περιόδου.

Το σχέδιο αποτελείται από σειρά προληπτικών αστυνομικών δράσεων που στοχεύουν, κυρίως, στην αντιμετώπιση παραβατικών συμπεριφορών σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος καθώς και στην πρόληψη φαινομένων μικροεγκληματικότητας που αναπτύσσονται στις τουριστικές περιοχές.

Η μέχρι στιγμής αποτίμηση της εφαρμογή του κρίνεται ως ιδιαίτερα θετική καθώς   από τις δράσεις που έχουν αναπτυχθεί από τις Υπηρεσίες της Διεύθυνσης Αστυνομίας Κεφαλονιάς, κατά το δίμηνο Ιουνίου-Ιουλίου 2016,  έχουν προκύψει τα παρακάτω αποτελέσματα:

Συνελήφθησαν συνολικά (216) άτομα για διάφορα αδικήματα μεταξύ των οποίων,  (7) συλλήψεις για κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών καθώς και για άλλα αδικήματα.

Στο τομέα της παραβατικότητας καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος βεβαιώθηκαν (129) παραβάσεις, από τις οποίες οι (32) αφορούν την στέρηση άδειας λειτουργίας και (11) για ηχορύπανση.

Στην πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων,  βεβαιώθηκαν (756) παραβάσεις,  από τις  οποίες ξεχωρίζουν, (23) παραβάσεις για την οδήγηση υπό την επήρεια μέθης, (22) για ταχύτητα, (64) για μη χρήση προστατευτικού κράνους.

Κατασχέθηκαν κατά τους ελέγχους που πραγματοποιήθηκαν, περισσότερο από 1 κιλό ακατέργαστης κάνναβης, το χρηματικό ποσό των (30.000) ευρώ καθώς και (389) προϊόντα παραεμπορίου.

Η δράσεις αστυνόμευσης των τουριστικών περιοχών της Κεφαλονιάς, αναμένεται να  ενταθούν με την κορύφωση της θερινής περιόδου.

Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου του δικτυακού τόπου και των υπηρεσιών που προσφέρονται σε αυτό, χωρίς την προηγούμενη άδειά εκπροσώπου της Ιστοσελίδας (portoni.gr). Δείτε τους Όρους Χρήσεις