2 Δεκεμβρίου 2020, Τετάρτη

Λαχανοσαλάτα με κοτόπουλο

Απαιτούμενος χρόνος: 15 λεπτά
Βαθμός δυσκολίας (από 1 – 5): 1 – Πολύ εύκολη

Υλικά

Για 2-4 άτομα

Για τη σαλάτα
4 κλαράκια σέλινο χωρίς τα φύλλα ψιλοκομμένα
1 1/2 κούπα ψιλοκομμένη ρόκα
½ κιλό ψιλοκομμένο λάχανο λευκόλ
200 γραμμάρια κόκκινο λάχανο ψιλοκομμένο
3 καρότα τριμμένα στον τρίφτη
1 κόκκινη πιπεριά τουρσί (Φλωρίνης)
1 κομμένο πράσινο μήλο κομμένο σε κύβους
Χυμό απο ένα λεμόνι
1 φλιτζάνι καφέ νερό
1 φιλέτο κοτόποτλο στήθος κομμένο σε κύβους

Για το ντρέσινγκ
2 κουταλιές της σούπας ξίδι
χυμό από 1 λεμόνι
αλάτι,
2 κουταλιές της σούπας λάδι για το σερβίρισμα

Εκτέλεση

Σε ένα τηγάνι ρίχνουμε το κοτόπουλο κομμένο σε κύβους και το μαγειρεύουμε για 10 λεπτά ανακατεύοντας τακτικά για να μην καεί. Βγάζουμε το κοτόπουλο από το τηγάνι, αφήνουμε λίγο να κρυώσει και το ψιλοκόβουμε.
Μέσα σε ένα μεγάλο μπολ βάζετε το ψιλοκομμένο λάχανο, το κόκκινο λάχανο, το κοτόπουλο, τα τριμμένα καρότα, το σέλινο και τη ρόκα.
Τα αλατίζετε καλά , τα περιχύνετε με το χυμό ενός λεμονιού, ρίχνετε μέσα 1 φλιτζάνι του καφέ νερό, τα πιέζετε όλα μαζί με το χέρι σας και τα αφήνετε να μαριναριστούν για 1 ώρα εκτός ψυγείου.

Αμέσως μετά σουρώνετε τη σαλάτα από τα υγρά που έχει κατεβάσει, τη βάζετε σε μια καθαρή σαλατιέρα, ψιλοκόβετε τη πιπεριά Φλωρίνης, περιχύνετε με το ξύδι, το λάδι για το σερβίρισμα και τους σπόρους ροδιού.
Μπορείτε τη σαλάτα να τη συντηρήσετε στο ψυγείο χωρίς να τη περιχύσετε με λάδι τουλάχιστον για 2 μέρες. Θα ρίξετε το λάδι τη στιγμή του σερβιρίσματος.

Περισσότερες συνταγές στο sidagi.gr

http://www.news.gr

Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου του δικτυακού τόπου και των υπηρεσιών που προσφέρονται σε αυτό, χωρίς την προηγούμενη άδειά εκπροσώπου της Ιστοσελίδας (portoni.gr). Δείτε τους Όρους Χρήσεις