Χαιρετισμός κ.Νίκης Κεραμέως, Βουλευτού Επικρατείας, στο Συνέδριο Αποδήμων της Κεφαλονιάς

ΝΙΚΗ Κ. ΚΕΡΑΜΕΩΣ

Βουλευτής Επικρατείας – ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

Κοινοβουλευτική Εκπρόσωπος ΝΔ

ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ

Αθήνα, 5 Αυγούστου 2016

Σεβασμιώτατε Μητροπολίτη,

Αξιότιμε κύριε Δήμαρχε,

Αξιότιμε κύριε Πρόεδρε και μέλη της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Κεφαλλήνων και Ιθακησίων «ΟΔΥΣΣΕΥΣ»,

Αξιότιμοι κύριοι Πρόεδροι και μέλη των Ομοσπονδιών και Αδελφοτήτων των απανταχού Κεφαλλήνων και Ιθακησίων,

Αξιότιμοι επίσημοι προσκεκλημένοι,

Αγαπητοί Κεφαλονίτες και Κεφαλονίτισσες, Ιθακήσιοι και Ιθακήσιες,

Ευχαριστώ θερμά για την πρόσκληση να παραβρεθώ στην 17η Ετήσια Εκδήλωση με θέμα τη Διασύνδεση Αποδήμων. Δυστυχώς ανειλημμένες υποχρεώσεις δεν μου επέτρεψαν να είμαι στην αποψινή Εναρκτήρια Τελετή. Θα ήθελα ωστόσο, μέσα από το σύντομο και εγκάρδιο χαιρετισμό μου, να εκφράσω τον ειλικρινή μου θαυμασμό για την ζωντανή σας παρουσία και την ενεργό συμμετοχή σας στα δρώμενα του τόπου καταγωγής σας, που αποδεικνύει ότι -για να παραφράσω τη ρήση του ποιητή μας Γιώργου Σεφέρη- Όπου και να ταξιδέψουμε, η Ελλάδα μας ενώνει.

Μας φέρνει κοντά, να ανταλλάξουμε εμπειρίες από το οδοιπορικό μας στον κόσμο, να εμπλουτίσουμε την κοινωνία και τον πολιτισμό μας. Η Νέα Δημοκρατία, αναγνωρίζοντας τη συνεισφορά και το άσβεστο ενδιαφέρον σας για τη χώρα, κατέθεσε Πρόταση Νόμου για να αποκτήσετε τη δική σας φωνή και στις εκλογές, να μπορέσετε να συμμετάσχετε στην ύψιστη δημοκρατική διαδικασία της Ελλάδας, διευκολύνοντας την ψήφο σας στον τόπο διαμονής σας στο εξωτερικό. Δυστυχώς η Πρόταση αυτή δεν έγινε δεκτή από την Κυβέρνηση. Εμείς όμως επιμένουμε, στεκόμαστε αρωγοί σε κάθε σας προσπάθεια, πιστεύουμε στην Ομογένεια και στους 450.000 νέους που αναζήτησαν μία καλύτερη τύχη μακριά από τη χώρα μας και επιθυμούμε να ενδυναμώσουμε τους δεσμούς σας με την Ελλάδα.

Εύχομαι από καρδιάς καλή επιτυχία στην «Εβδομάδα Απόδημου Κεφαλονίτη και Θιάκου 2016» και καλό καλοκαίρι σε όλους.

Σας ευχαριστώ

Ker1 Ker2

Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου του δικτυακού τόπου και των υπηρεσιών που προσφέρονται σε αυτό, χωρίς την προηγούμενη άδειά εκπροσώπου της Ιστοσελίδας (portoni.gr). Δείτε τους Όρους Χρήσεις