4 Δεκεμβρίου 2020, Παρασκευή

“ΒΟΜΒΑ”: ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΕΠΙΣΗΜΑ Η ΠΕΙΘΑΡΧΙΚΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΗ ΡΟΥΧΩΤΑ

Τελικά το ρεπορτάζ μας επιβεβαιώθηκε απόλυτα καθώς πραγματικά οι εποχές που ορισμένοι νόμιζαν ότι διαθέτουν ασυλία έχουν παρέλθει προ πολλού. Με επίσημο έγγραφό της η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Πελ/σου-Δυτ. Ελλάδας και Ιονίων Νήσων ζητά όλο το φάκελο της υπόθεσης Ρουχωτά προκειμένου να ασκήσει πειθαρχικό έλεγχο εναντίον του.

Πρόκειται για το θέμα που έφερε στο φως της δημοσιότητας ο “Α” δηλαδή για την εμπλοκή του δημοτικού συμβούλου και επικεφαλής της ελάσσονος αντιπολίτευσης Βασίλη Ρουχωτά σε προσπάθεια ιδιώτη να αφαιρέσει από το Δήμο Κεφαλλονιάς περιουσιακά στοιχεία εγγεγραμμένα στα βιβλία του.

Και ναι μεν ο ιδιώτης είχε κάθε δικαίωμα να κάνει τις όποιες ενέργειες θεωρούσε ότι τον εξυπηρετούν, πλην όμως αυτό δεν ίσχυε για τον Βασίλη Ρουχωτά ο οποίος “λησμόνησε” ότι είναι μέλος του κορυφαίου συλλογικού οργάνου του Δήμου Κεφαλλονιάς, δηλαδή είναι μέλος της διοίκησης του νομικού προσώπου που ονομάζεται Δήμος Κεφαλλονιάς και ως εκ τούτου είναι νομικά ανεπίτρεπτο να ενισχύει τα συμφέροντα ιδιώτη εις βάρος του Δήμου και της περιουσίας του.

Σύμφωνα με νομικούς κύκλους οι κατηγορίες κινούνται στα πλαίσια της απιστίας και της παράβασης καθήκοντος ενώ είναι βέβαιο ότι παράλληλα με το πειθαρχικό έλεγχο θα υπάρξει και ποινική διάσταση στην υπόθεση.

Ο Βασίλης Ρουχωτάς μέχρι σήμερα δεν έχει τοποθετηθεί επισήμως ούτε γι’αυτό το θέμα, μολονότι γενικά είναι λαλίστατος. Το σίγουρο είναι ότι το θέμα είναι σοβαρότατο και θα απασχολήσει και το δημοτικό συμβούλιο συντόμως.

Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου του δικτυακού τόπου και των υπηρεσιών που προσφέρονται σε αυτό, χωρίς την προηγούμενη άδειά εκπροσώπου της Ιστοσελίδας (portoni.gr). Δείτε τους Όρους Χρήσεις