Πολύ γέλιο: Ο γιός του Ρουχωτά μετά τις αποκαλύψεις για τις δουλειές στο Γηροκομείο… “ηθικολογεί”!!!

Φαίνεται ότι κάποιοι δεν έχουν πει στον γιο του Βασίλη Ρουχωτά τη φράση “καλύτερα να μασάς παρά να μιλάς”, έτσι εξέδωσε μία ανακοίνωση γενικής και αόριστης ηθικολογίας για το ζήτημα που έχει προκύψει με το Γηροκομείο Ληξουρίου στην οποία απάντησε ο δημοσιογράφος που έκανε τα αποκαλυπτικά ρεπορτάζ, δηλαδή ο Χαράλαμπος Παπαδόπουλος της εφημερίδας “Ανεξάρτητος”. Ακολουθούν η απάντηση του δημοσιογράφου Χαράλαμπου Παπαδόπουλου όπως και η ανακοίνωση του υιού Ρουχωτά.

Η απάντηση του Χαράλαμπου Παπαδόπουλου

Από ότι φαίνεται ο κ. Κώστας Ρουχωτάς, γιος του επικεφαλής, μετά την παραίτηση Καλαφάτη,  της παράταξης της ελάσσονος αντιπολίτευσης Βασίλη Ρουχωτά, ή δεν κατάλαβε το δημοσίευμά μας ή προσποιείται ότι δεν το κατάλαβε για λόγους ευνόητους:

  1. Εμείς δε γράψαμε ποτέ ότι η απευθείας ανάθεση στο γιο του Βασίλη Ρουχωτά ήταν παράνομη, σημειώσαμε όμως με έμφαση ότι εγείρεται μείζον ζήτημα πολιτικής ηθικής καθώς ο πατέρας του στο δημοτικό συμβούλιο καταγγέλει ως κατακριτέα ηθικά οποιαδήποτε απευθείας ανάθεση… “δεν αφορά το γιο του”! Δηλαδή το μείζον θέμα που γεννάται είναι ότι ο Βασίλης Ρουχωτάς θεωρεί ότι όσες απευθείας αναθέσεις αφορούν τρίτους είναι… “καταραμένες” ενώ όσες αφορούν στο γιό του είναι… “ευλογημένες”!!! Και φυσικά ο γιος του Βασίλη Ρουχωτά γνωρίζει ότι η συγκεκριμένη απευθείας ανάθεση  δεν είναι η μοναδική στο πρόσωπό του από φορέα της Κεφαλλονιάς… Ή μήπως κάνουμε λάθος;
  2. Για τη θητεία του Βασίλη Ρουχωτά στο Γηροκομείο Ληξουρίου, καλό είναι ο γιος του να μην… “ορκίζεται” αφού είναι πολλά τα ερωτηματικά και οι προβληματισμοί ενώ η δημοσιογραφική έρευνα είναι σε εξέλιξη. Προφανώς ο Βασίλης Ρουχωτάς θεωρούσε ότι ο φάκελος “Γηροκομείο Ληξουρίου” θα είναι μία ζωή στα αζήτητα πλην όμως η τοπική κοινωνία έχει πολλές απορίες και οι πραγματικοί δημοσιογράφοι του νησιού, όπως είμαστε εμείς, οφείλουμε να κάνουμε το καθήκον μας.
  3. Σε ότι αφορά στα διαγγέλματα ηθικής περί “ανωνύμων δημοσιευμάτων” υπενθυμίζουμε στον κ. Κώστα Ρουχωτά ότι το ρεπορτάζ μας ήταν επώνυμο και φέρει την υπογραφή μου, δηλαδή του επαγγελματία δημοσιογράφου Χαράλαμπου Παπαδόπουλου. Τα “ανώνυμα δημοσιεύματα”, τις “ανώνυμες καταγγελίες”, τα παρα-site και όλα τα σχετικά τερτίπια και μεθοδεύσεις τα χαρίζουμε στην πολιτική παρέα του πατέρα του Βασίλη Ρουχωτά. Ε, πραγματικά πάει πολύ να κάνει μαθήματα ηθικής κατά των “ανωνύμων καταγγελιών” ο γιος του Βασίλη Ρουχωτά.

Υ.Γ1: Και μόνο η βραδυφλεγής αντίδραση του γιου του Βασίλη Ρουχωτά, δέκα μέρες περίπου μετά το αποκαλυπτικό δημοσίευμά μας, λέει πολλά και τα “περί διακοπών” θυμίζουν το “απορία ψάλτου βηξ”

ΥΓ2: Οι αρχαίοι ημών πρόγονοι έλεγαν ότι σε ορισμένες περιπτώσεις ίσως πρέπει να ακολουθείται το “κρείττων το σιγάν”.

Η ανακοίνωση του Κώστα Ρουχωτά

Η “ανώνυμη” ηθική

Εξαιτίας απουσίας μου από την Κεφαλλονιά και καθυστερημένης ενημέρωσής μου για δημοσίευμά σας που με αφορά, θα ήθελα να εκθέσω σε εσάς και τους αναγνώστες σας ορισμένες επιπλέον πληροφορίες για τη συνεργασία μου με τα Φιλανθρωπικά Ιδρύματα Ληξουρίου, τις οποίες θέλω να πιστεύω ότι δεν γνωρίζατε, παρότι οφείλατε να τις έχετε συλλέξει  πριν προβείτε στη σύνταξη του εν λόγω δημοσιεύματος.

Κατ’ αρχάς, η συνεργασία μου με το Γηροκομείο Ληξουρίου έχει ξεκινήσει εδώ και αρκετά χρόνια και, ως εκ τούτου, θέλω να πιστεύω ότι η αναφορά σας  μόνο στο πιο πρόσφατο τμήμα της που αφορούσε στη μελέτη αποκατάστασης του κτηρίου του Γηροκομείου ήταν τυχαία και δεν έγινε σκοπίμως.

Για την πληρέστερη ενημέρωσή σας λοιπόν θα ήθελα ενδεικτικά να παραθέσω ορισμένα επιπλέον στοιχεία της συνεργασίας μου με το Ίδρυμα. Τα τελευταία χρόνια  το γραφείο μου ανέλαβε χωρίς καμία απολύτως αμοιβή τις παρακάτω εργασίες για κάθε μια εκ των οποίων σας παραθέτω και την ελάχιστη νόμιμη αμοιβή η οποία, όπως προαναφέρθηκε, ουδέποτε έγινε απαιτητή και συνεπώς ουδέποτε καταβλήθηκε :

1) Αποτύπωση του κτηρίου του Γηροκομείου 991 τμ . Συμβατική αμοιβή 2.227 € πλέον ΦΠΑ.

2) Σύνταξη τοπογραφικού διαγράμματος εντός του οικισμού Βόβυκες επιφάνειας 16.087 τμ.  Συμβατική αμοιβή 6.500 € πλέον ΦΠΑ .

3) Επίβλεψη εργασιών διαμόρφωσης περιβάλλοντος χώρου του Γηροκομείου επιφανείας 735 τ.μ. Συμβατική αμοιβή 1.000 € πλέον ΦΠΑ.

4) Μελέτη επίβλεψη και εκτέλεση των εργασιών εγκατάστασης συγκροτήματος δεκαεννέα προκατασκευασμένων οικίσκων για την προσωρινή  στέγαση των τροφίμων του Ιδρύματος προϋπολογισμού δαπάνης 300.000 € με νόμιμη αμοιβή 10.000 € πλέον ΦΠΑ.

5) Συμμετοχή στην σύνταξη  προγενέστερης μελέτης επέκτασης του Γηροκομείου.

Πλέον των ανωτέρω που ενδεικτικώς ανέφερα παραμένω τεχνικός ασφαλείας του Ιδρύματος από 1ης Ιανουαρίου 2015 μέχρι και σήμερα.

Η ανάθεση της περίφημης μελέτης αποκατάστασης του κτηρίου του Γηροκομείου έγινε τον Απρίλιο του 2015, περίοδος κατά την οποία -όπως ορθώς αναφέρετε και στο δημοσίευμά σας- ο πατέρας μου δεν ήταν πλέον πρόεδρος του Ιδρύματος.

Και ακριβώς επειδή στο Ληξούρι όλοι γνωρίζουν πρόσωπα και πράγματα, είναι γνωστό  ότι μετά την αποχώρησή του από το Ίδρυμα ουδεμία ανάμειξη είχε με τα διοικητικά θέματα  του Ιδρύματος.

Εκτιμώ λοιπόν ότι η ανάθεση της μελέτης αποκατάστασης των ζημιών του σεισμού σύμφωνα με τις απαιτήσεις του ΤΑΣ σε εμένα εκ μέρους της Διοικούσας Επιτροπής των Φιλανθρωπικών Ιδρυμάτων Ληξουρίου ήταν φυσικό επακόλουθο της όλης συνεργασίας μας, προκειμένου το Ίδρυμα να λάβει την προβλεπόμενη αποζημίωση εκ μέρους της πολιτείας καθώς και να έχει τη δυνατότητα λήψης άτοκου δανείου.

Τέλος, η αμοιβή η οποία εισέπραξα ανέρχεται στο ποσό των 20.000 € πλέον ΦΠΑ και όχι 27.000 € όπως -εκ λάθους, υποθέτω- ισχυρίζεστε και έγινε σύμφωνα με τα προβλεπόμενα από το νόμο για τις αμοιβές αποκατάστασης σεισμοπλήκτων κτηρίων. Εμπεριέχει επίσης έκπτωση 60% -ήτοι 10% παραπάνω από την καθιερωμένη έκπτωση- και θα ήταν ίδια ή μεγαλύτερη για οποιονδήποτε μηχανικό αναλάμβανε τη μελέτη.

Κατόπιν αυτών, είναι προφανές ότι το δημοσίευμά σας είναι, αν μη τι άλλο, ανακριβές και ελλιπέστατο και οφείλετε να ανασκευάσετε άμεσα, διαφορετικά προκύπτει αβίαστα το συμπέρασμα ότι τελικά αυτό που ενοχλεί τον πληροφοριοδότη σας, ο οποίος σας παρέσυρε με τις πληροφορίες που σας διοχέτευσε, είναι το γεγονός ότι είμαι γιός του Βασίλη Ρουχωτά όπως και το ενδιαφέρον του ιδίου για το Ίδρυμα.

Επειδή λοιπόν οι “ανώνυμες” πηγές σας αρέσκονται στο να δίνουν μαθήματα ηθικής, αναρωτιέμαι αν είναι ηθικό ένα δημοσίευμα να μέμφεται ένα ίδρυμα με μεγάλη ιστορία και προσφορά καθώς και τα μέλη της οικογένειας ενός προσώπου που ασχολείται με τα κοινά προκειμένου να δημιουργήσει πολιτικά πυροτεχνήματα και ψευδείς εντυπώσεις.

Άλλωστε η ηθική έχει ονοματεπώνυμο διαφορετικά είναι συκοφαντία.

Αθήνα, 3 Αυγούστου 2016

Κωστής Βασ. Ρουχωτάς

Πολιτικός Μηχανικός

 

Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου του δικτυακού τόπου και των υπηρεσιών που προσφέρονται σε αυτό, χωρίς την προηγούμενη άδειά εκπροσώπου της Ιστοσελίδας (portoni.gr). Δείτε τους Όρους Χρήσεις