Π.Σ. Ιονίων Νήσων: Να εξοφληθούν και να αποδοθούν τα νόμιμα στους εργαζομένους του MIRAMARE

Σε υλοποίηση δέσμευσης του Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων Θεόδωρου Γαλιατσάτου,  το Περιφερειακό Συμβούλιο Ιονίων Νήσων συζήτησε σήμερα, εκτός ημερήσιας διάταξης, το θέμα που έχει ανακύψει με τους εργαζόμενους – απολυμένους του εργοταξίου του MIRAMARE Κέρκυρας.

Στη συνεδρίαση παραβρέθηκαν εκπρόσωποι των εργαζομένων, οι οποίοι ενημέρωσαν για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν με την εργοδότρια εταιρεία αλλά και τους ασφαλιστικούς και ελεγκτικούς μηχανισμούς.

Όπως είχαν ενημερώσει και στην επίσκεψή τους στον Περιφερειάρχη Θ. Γαλιατσάτο, οι εκπρόσωποι των εργαζομένων έκαναν λόγο για απλήρωτες υπερωρίες συνολικού ύψους άνω των 50.000ευρώ, ομαδικές απολύσεις, ώθηση των εργαζομένων σε οικειοθελή αποχώρηση, χρωστούμενα δεδουλευμένα, αποζημιώσεις και επιδόματα αλλά και αδυναμία ανταπόκρισης των ελεγκτικών μηχανισμών.

Ο Περιφερειάρχης ενημέρωσε, επίσης, το Σώμα για την συνάντηση που είχε με τους εκπροσώπους της εργοδότριας εταιρείας, οι οποίοι κατέθεσαν τη δική τους άποψη όσον αφορά στους εργαζόμενους, υποστηρίζοντας ότι προχώρησαν τηρώντας όσα προβλέπονται και βάσει της ισχύουσας νομοθεσίας.

Το Περιφερειακό Συμβούλιο μετά από διεξοδική συζήτηση αποφάσισε ομόφωνα:

-Συμπαραστέκεται στα δίκαια αιτήματα των εργαζομένων στο εργοτάξιο του MIRAMARE

-Καλεί την εργοδότρια εταιρεία να καταβάλλει τα δεδουλευμένα, τις υπερωρίες και όσα οφείλει στους εργαζόμενους καθώς και τα οικοδομικά ένσημα για όσο διάστημα εργάστηκαν

-Καλεί το ΙΚΑ και το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας (ΣΕΠΕ) να παρέμβουν, εξαντλώντας όλα τα νόμιμα περιθώρια

-Ζητά την στελέχωση του ΣΕΠΕ και την κάλυψη των οργανικών κενών, προκειμένου να μπορεί ο ελεγκτικός μηχανισμός να ανταποκρίνεται στο ρόλο του υπέρ των εργαζομένων.

Την απόφασή του αυτή το Περιφερειακό Συμβούλιο θα τη γνωστοποιήσει στο ΙΚΑ, το ΣΕΠΕ, την εργοδότρια εταιρεία ενώ εξουσιοδοτήθηκε η Αντιπεριφερειάρχης Κέρκυρας Νικολέττα Πανδή για παράσταση στις εμπλεκόμενες Υπηρεσίες προκειμένου να προωθηθεί η εφαρμογή των όσων αποφασίστηκαν.

Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου του δικτυακού τόπου και των υπηρεσιών που προσφέρονται σε αυτό, χωρίς την προηγούμενη άδειά εκπροσώπου της Ιστοσελίδας (portoni.gr). Δείτε τους Όρους Χρήσεις