4 Δεκεμβρίου 2020, Παρασκευή

«Νέες δίκες μαθητών: Μετά το Ηράκλειο και τα Γρεβενά ήρθε η σειρά της Κεφαλονιάς»

Σε δίκη παραπέμπονται μαθητές του Γυμνασίου – Γενικού Λυκείου Σάμης Κεφαλονιάς για τη συμμετοχή τους σε κινητοποιήσεις. Μετά το Ηράκλειο της Κρήτης και τα Γρεβενά σειρά τώρα πήρε η Κεφαλονιά, όπου μαθητές – ακόμα και Γυμνασίου – καλούνται σε δίκη τον Οκτώβρη του 2016 με βάση την απαράδεκτη Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου (ΠΝΠ) του 1999 (που είχε ψηφίσει η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ ενάντια στις μεγάλες μαθητικές κινητοποιήσεις της περιόδου).

Στη δίκη παραπέμπονται μαθητές του Γυμνασίου – Γενικού Λυκείου Σάμης Κεφαλονιάς για τη συμμετοχή τους σε κινητοποιήσεις μέσα από τις οποίες διεκδικούσαν το δικαίωμά τους στη μόρφωση.

Αν και η εν λόγω ΠΝΠ έχει καταργηθεί αξιοποιείται για να βάλει στο σκαμνί τις δίκαιες διεκδικήσεις των μαθητών για κάλυψη των κενών και δωρεάν μόρφωση για όλα τα παιδιά.

Την ίδια ώρα που η Κυβέρνηση εξαγγέλλει τη θέσπιση της ψήφου στα 17, μιλάει για «διεύρυνση της δημοκρατίας» την ίδια ακριβώς ώρα σέρνονται στα δικαστήρια μαθητές.

Για το σοβαρό αυτό θέμα εκπαιδευτικοί, γονείς και μαθητές του νησιού πραγματοποίησαν παράσταση διαμαρτυρίας στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και στην εισαγγελία Κεφαλλονιάς ζητώντας να μην περάσουν οι διώξεις των μαθητών, ενώ υπάρχει καταγγελία της ΕΛΜΕ Κεφαλονιάς – Ιθάκης, του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του ΓΕΛ Σάμης, του Επαγγελματικού Συλλόγου Σάμης «Γιαλός» καθώς και  άλλων φορέων του νησιού.

https://www.efsyn.gr

Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου του δικτυακού τόπου και των υπηρεσιών που προσφέρονται σε αυτό, χωρίς την προηγούμενη άδειά εκπροσώπου της Ιστοσελίδας (portoni.gr). Δείτε τους Όρους Χρήσεις