27 Νοεμβρίου 2020, Παρασκευή
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου το θέμα των εργαζομένων του MIRAMARΕ Κέρκυρας

Αντιπροσωπεία των απολυμένων εργαζομένων του ξενοδοχείου MIRAMARE στην Κέρκυρα, συνοδευόμενοι από στελέχη του Εργατικού Κέντρου Κέρκυρας και του Σωματείου Οικοδόμων, επισκέφθηκε σήμερα τον Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων Θεόδωρο Γαλιατσάτο και τον ενημέρωσαν για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν με την εργοδότρια εταιρεία.

Συγκεκριμένα οι εργαζόμενοι έκαναν λόγο για ασφυκτικές συνθήκες εργασίας, υπερεργασία χωρίς καμία αμοιβή, ομαδικές απολύσεις και ώθηση των εργαζομένων σε οικειοθελή αποχώρηση, μετατροπή των συμβάσεων εργασίας των οικοδόμων σε ξενοδοχοϋπαλλήλους, ατομικές συμβάσεις εργασίας σε χαμηλότατα οικονομικά επίπεδα, χρωστούμενα δεδουλευμένα, αποζημιώσεις και επιδόματα.

Αίτημα των απολυμένων εργαζομένων του MIRAMARE είναι να τηρηθούν τα νόμιμα όσον αφορά στην εργασιακή τους σχέση με την εργοδότρια εταιρεία του ξενοδοχείου, που ακόμη βρίσκεται στο στάδιο του εργοταξίου, και ζήτησαν από τον Περιφερειάρχη Θεόδωρο Γαλιατσάτο την συνδρομή και τη στήριξή του προκειμένου να υπάρξει όσο το δυνατόν γρηγορότερη επίλυση των προβλημάτων που έχουν δημιουργηθεί.

Ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων από την πλευρά του εξέφρασε σαφώς τη στήριξή του στους εργαζόμενους, ζήτησε ένα υπόμνημα με τις θέσεις τους και τις ενέργειες στις οποίες έχουν προβεί και δεσμεύτηκε ότι θα φέρει το θέμα στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου το Σαββατοκύριακο 30&31/7/2016 προκειμένου το Σώμα να τοποθετηθεί σχετικά και να εκδώσει απόφαση-ψήφισμα στήριξης των εργαζομένων στο ξενοδοχείο.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου του δικτυακού τόπου και των υπηρεσιών που προσφέρονται σε αυτό, χωρίς την προηγούμενη άδειά εκπροσώπου της Ιστοσελίδας (portoni.gr). Δείτε τους Όρους Χρήσεις