ΕΝΦΙΑ: Επιβαρύνσεις σε 4 κατηγορίες ιδιοκτητών ακινήτων

Μεγάλες επιβαρύνσεις φέρνει φέτος ο ΕΝΦΙΑ κυρίως σε τέσσερις κατηγορίες ιδιοκτητών ακινήτων. Το αφορολόγητο όριο μειώνεται στις 200.000 ευρώ από 300.000 ευρώ, επιβαρύνονται πλέον και τα αγροτεμάχια, ενώ καταργούνται οι εκπτώσεις.

Τέσσερις ομάδες ιδιοκτητών ακινήτων που συνολικά υπερβαίνουν τις 600.000 θα δουν φέτος τα εκκαθαριστικά να είναι «φουσκωμένα» σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά, σύμφωνα με το Έθνος.

Ο λογαριασμός θα είναι αυξημένος φέτος για:

  • Φορολογούμενους που έχουν στην κατοχή τους ακίνητη περιουσία αντικειμενικής αξίας άνω των 200.000 ευρώ.
  • Ιδιοκτήτες οικοπέδων εντός σχεδίου ή οικισμού
  • Ιδιοκτήτες κενών και μη ρευματοδοτούμενων ακινήτων
  • Ιδιοκτήτες ακινήτων με χαμηλά εισοδήματα οι οποίοι εισπράττουν τόκους καταθέσεων.

Η μείωση του αφορολόγητου ορίου του συμπληρωματικού φόρου στις 200.000 ευρώ από 300.000 ευρώ και η αύξηση των συντελεστών υπολογισμού του σε συνδυασμό με την επέκταση του φόρου αυτού στα αγροτεμάχια, στους αγρούς και στις λοιπές εκτάσεις γης εκτός σχεδίου θα έχει ως συνέπεια πολύ περισσότεροι φορολογούμενοι να κληθούν φέτος να πληρώσουν για πρώτη φορά διπλό ΕΝΦΙΑ για τα ακίνητά τους.

aftodioikisi.gr

Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου του δικτυακού τόπου και των υπηρεσιών που προσφέρονται σε αυτό, χωρίς την προηγούμενη άδειά εκπροσώπου της Ιστοσελίδας (portoni.gr). Δείτε τους Όρους Χρήσεις