5 Δεκεμβρίου 2020, Σάββατο

Στο Υπ. Εσωτερικών ο αντιπεριφερειάρχης Απασχόλησης, Κοινωνικής Μέριμνας & Εθελοντισμού για θέματα RΟΜΑ

Την Τρίτη 19 Ιουλίου 2016 πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Εσωτερικών & Διοικητικής Αποκέντρωσης, συνάντηση μεταξύ του Υπουργού κ. Παναγιώτη Κουρουμπλή ως προέδρου της Διυπουργικής Επιτροπής για θέματα Ελλήνων Τσιγγάνων και στελεχών του Υπουργείου με τους Αντιπεριφερειάρχες Κοινωνικής  Πολιτικής των Περιφερειών  και τους Γ.Γ. των  Αποκεντρωμένων Διοικήσεων .

  Συζητηθήκαν ζητήματα σχετικά με τις ανάγκες, το σχεδιασμό  και τις δράσεις των τοπικών φορέων  στην κατεύθυνση της, όσο το δυνατόν πιο φυσιολογικής, ενσωμάτωσης των πληθυσμών των RΟΜΑ  στο κοινωνικό περιβάλλον.

  Την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων εκπροσώπησε ο Αντιπεριφερειάρχης Απασχόλησης, Κοινωνικής Μέριμνας και Εθελοντισμού Αλέκος Μιχαλάς, ο οποίος στην τοποθέτηση του αναφέρθηκε στο σχεδιασμό της ΠΙΝ, μέσω του Επιχειρησιακού Σχεδίου Δράσης, για την κοινωνική ένταξη των ROMA το οποίο κινείται σε πέντε άξονες:

  • «ΣΤΕΓΑΣΗ – ΥΠΟΔΟΜΕΣ»
  • «ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ»
  • «ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ – ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗ»
  • «ΥΓΕΙΑ – ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΦΡΟΝΤΙΔΑ» και
  • «ΟΡΙΖΟΝΤΙΕΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΙΚΕΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ».

  Ο κ. Μιχαλάς αναφέρθηκε επίσης στα προγράμματα που σε συνεργασία με το Ιατροκοινωνικό Κέντρο πραγματοποιούνται  για τον έλεγχο της εμβολιαστικής κάλυψης βρεφών, παιδιών και εφήβων, σε συνδυασμό με το πρόγραμμα “Αγωγή Υγείας για όλους στα Ιόνια Νησιά” με ομιλίες και παρουσιάσεις που αφορούν την Υγεία καθώς και στη θέσπιση χορηγίας σε νεοεισαχθέντες φοιτητές RΟΜΑ, που πρωτοπορώντας στην Ελλάδα, έχει θεσμοθετήσει η ΠΙΝ.

  Τέλος, ο κ. Μιχαλάς στην παρέμβασή του ζήτησε ενίσχυση των χρηματοδοτήσεων για την υλοποίηση του σχεδιασμού της ΠΙΝ καθώς και τροποποίηση σχετικών διατάξεων όσον αφορά την απασχόληση των RΟΜΑ.

Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου του δικτυακού τόπου και των υπηρεσιών που προσφέρονται σε αυτό, χωρίς την προηγούμενη άδειά εκπροσώπου της Ιστοσελίδας (portoni.gr). Δείτε τους Όρους Χρήσεις