Πρόγραμμα εκδηλώσεων ΚΚΕ-42 χρόνια από την εισβολή στην Κύπρο

Στα πλαίσια των εκδηλώσεων για τα 70 χρόνια του ΔΣΕ και τα 100 χρόνια ΚΚΕ, η ΤΕ Κεφαλονιάς & Ιθάκης του ΚΚΕ και το ΤΣ της ΚΝΕ τις επόμενες μέρες θα πραγματοποιήσουν τις παρακάτω εκδηλώσεις.

  1. Προφεστιβαλική εκδήλωση το Σάββατο 23 Ιούλη και ώρα 8.00 μμ στην κεντρική πλατεία στο Βαθύ της Ιθάκης.

Το Πρόγραμμα περιλαμβάνει:

Ιστορικομουσικό αφιέρωμα από ομάδα μαθητών στο Λαϊκό Διδασκαλείο Πελοποννήσου.

Ομιλία από τον Σ. Καμπίτση , Γραμματέα του ΤΣ Κεφαλονιάς και Ιθάκης της ΚΝΕ

Στο χώρο θα λειτουργούν έκθεση για το ΔΣΕ, αθλητικές δραστηριότητες και βιβλιοπωλείο της Σύγχρονης Εποχής

  1. Την Κυριακή 24 Ιούλη η ΚΟΒ Ιθάκης διοργανώνει εκδήλωση στις 8.00μ.μ. στο Βαθύ με θέμα:

Η συμβολή του ΚΚΕ στους αγώνες του ναυτεργατικού κινήματος.

Ομιλητής :  Γ. Τούσσας, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ.

Στο χώρο θα λειτουργούν έκθεση για το Ναυτεργατικό Κίνημα, έκθεση για το ΔΣΕ  και βιβλιοπωλείο της Σύγχρονης Εποχής

  1. Έκθεση για το ΔΣΕ και το Νίκο Μπελογιάννη θα λειτουργήσει 26 – 29 Ιούλη στην αίθουσα του Μουσείου στο Ληξούρι και 1-7 Αυγούστου στην αίθουσα του ΕΚΚΙ στο Αργοστόλι (10.00-13.00 και 18.00-21.00).
  1. Κεντρικές εκδηλώσεις για το ΔΣΕ

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29/7/2016: ΠΛΑΤΕΙΑ ΛΗΞΟΥΡΙΟΥ 8.30μ.μ. ομιλήτρια Αγγελική Τσώλου , μέλος της ΕΠ Δυτικής Ελλάδας του ΚΚΕ

ΚΥΡΙΑΚΗ 31/7/2016: ΑΙΝΟΣ (παιδική χαρά), 10.30π.μ., ομιλήτρια ΑΛΕΚΑ ΠΑΠΑΡΗΓΑ , μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ

Η ΤΕ καλεί τα ΜΜΕ του Νομού σε συνέντευξη τύπου στα γραφεία της στην πλατεία Καμπάνας στο Αργοστόλι, την Παρασκευή 22/7/2016 και ώρα 8.00μ.μ.

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ

Για τη συμπλήρωση 42 χρόνων από την εισβολή των τουρκικών στρατευμάτων στην Κύπρο

42 χρόνια συμπληρώνονται σήμερα από την εισβολή των τουρκικών στρατευμάτων στην Κύπρο, που εκτελέστηκε με τις ευλογίες του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ. Το έγκλημα σε βάρος του λαού της Κύπρου με την εισβολή και κατοχή του 37% του νησιού συνεχίζεται, ενώ το δρόμο άνοιξε το πραξικόπημα της ελληνικής χούντας και της ΕΟΚΑ Β’ σε βάρος της κυπριακής κυβέρνησης Μακαρίου.

Ο λαός της Κύπρου δεν μπορεί να προσδοκά δίκαιη λύση στα πλαίσια της ΕΕ και του ΝΑΤΟ, γιατί αυτοί οι ιμπεριαλιστικοί οργανισμοί ενθαρρύνουν και ανέχονται την επιθετικότητα της Τουρκίας σε βάρος της Κύπρου. Σήμερα προωθούν ένα νέο “σχέδιο Ανάν”, το οποίο έχει διαμορφωθεί στη βάση της συνομοσπονδιακής, διχοτομικής λύσης, που νομιμοποιεί την τούρκικη εισβολή και κατοχή στο βόρειο τμήμα του νησιού.

Οι πρόσφατες εξελίξεις στην Τουρκία, που εκδηλώνονται στο έδαφος και των οξυμένων ανταγωνισμών στην ευρύτερη περιοχή της Νοτιοανατολικής Ευρώπης και της Μεσογείου για τον έλεγχο των πλουτοπαραγωγικών πηγών και δρόμων μεταφοράς, θέτουν μπροστά στους λαούς την ανάγκη να δυναμώσουν τη διεθνιστική αλληλεγγύη, αλλά και την πάλη για απεμπλοκή από τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και τις επεμβάσεις του ΝΑΤΟ και της ΕΕ, πάλη δεμένη με συνολικές αλλαγές στο επίπεδο της εξουσίας.

Το ΚΚΕ εκφράζει την αλληλεγγύη του στον κυπριακό λαό, στηρίζει τον αγώνα για δίκαιη λύση του κυπριακού προβλήματος, για Κύπρο ανεξάρτητη, με μία και μόνη κυριαρχία και διεθνή προσωπικότητα, χωρίς ξένες βάσεις και στρατεύματα, κοινή πατρίδα Ελληνοκύπριων και Τουρκοκύπριων, χωρίς ξένους εγγυητές και προστάτες, με το λαό νοικοκύρη στον τόπο του. Γι’ αυτό και θα αντιταχθεί σε λύσεις -ανοιχτής ή συγκαλυμμένης- διχοτόμησης που στο παρελθόν απέρριψε ο ίδιος ο κυπριακός λαός.

Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου του δικτυακού τόπου και των υπηρεσιών που προσφέρονται σε αυτό, χωρίς την προηγούμενη άδειά εκπροσώπου της Ιστοσελίδας (portoni.gr). Δείτε τους Όρους Χρήσεις