Οι Καθηγητές του Γυμνασίου Σάμης, για την δίωξη των τεσσάρων μαθητών

Σχετικά με το θέμα της παραπομπής σε δίκη τεσσάρων μαθητών του Γυμνασίου και Λυκείου Σάμης και καθώς τα σχολεία είναι κλειστά λόγω θερινών διακοπών, οι εκπαιδευτικοί του Γυμνασίου Σάμης κάνουμε γνωστά τα εξής:

1. Αποδοκιμάζουμε τη δίωξη των μαθητών του Γυμνασίου και Λυκείου Σάμης που μετά από καταγγελία παραπέμπονται σε δίκη ως υπεύθυνοι για τις καταλήψεις του σχολικού κτιρίου τον Οκτώβριο του 2015.

2. Δηλώνουμε ότι δεν ήμασταν ενήμεροι για τη μηνυτήρια αναφορά που έγινε από τη Διευθύντρια του Γυμνασίου Σάμης σε βάρος των τεσσάρων μαθητών.

3. Πιστεύουμε ότι το θέμα των καταλήψεων των σχολείων πρέπει να αντιμετωπίζεται από την εκπαιδευτική κοινότητα και μόνο, η οποία είναι η καθ’ ύλην αρμόδια για τη διαχείριση όλων των θεμάτων που αφορούν τους μαθητές και οφείλει να τα προσεγγίζει και να τα λύνει μέσα από παιδαγωγικές διαδικασίες.

Οι εκπαιδευτικοί:

Μαίρη Καλλιβωκά

Ελένη Χριστοδουλή

Κατερίνα Λαμπροπούλου

Θεοδώρα Μαρκαντωνάτου

Ανθή Σολωμού

Γεράσιμος Μιχελής

Βάιος Πανουργιάς

Παντελής Πελέκης

Ουρανία Θεοδωρίδου

Μαρία Καραγιάννη

Στέλλα Κουνάδη

Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου του δικτυακού τόπου και των υπηρεσιών που προσφέρονται σε αυτό, χωρίς την προηγούμενη άδειά εκπροσώπου της Ιστοσελίδας (portoni.gr). Δείτε τους Όρους Χρήσεις