“Εδώλιο” για ξέπλυμα χρήματος δείχνει εισαγγελέας στον Χατζηγιάννη

Να δικαστεί ο Μιχάλης Χατζηγιάννης κατηγορούμενος για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος προτείνει η εισαγγελέας Εφετών Ευσεβία Κορμικιάρη, σχετικά με την υπόθεση των εμβασμάτων των 5 εκατομμυρίων ευρώ που φέρεται να έστειλε ο γνωστός τραγουδιστής στην Κύπρο.

Η εισαγγελική λειτουργός με την υπ’ αρ. 1199/2016 πρότασή της υιοθετεί το σκεπτικό του βουλεύματος του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών, το οποίο παραπέμπει σε δίκη τον Μιχάλη Χατζηγιάννη. Έτσι, στην πρόταση της ζητεί την απόρριψη της έφεσης που κατάθεσε ο τραγουδιστής κατά του παραπεμπτικού βουλεύματος και παράλληλα την επικύρωση του.

Η υπόθεση αφορά στα εμβάσματα που φέρεται να είχε αποστείλει ο γνωστός τραγουδιστής τη διετία 2010-2011 στην Κύπρο για τα οποία του έχει επιβληθεί και πρόστιμο.

Σύμφωνα με το παραπεμπτικό βούλευμα, ο Μιχάλης Χατζηγιάνης «στη Γλυφάδα Αττικής, κατά το χρονικό διάστημα από 1.1.2010 έως 31.12.2011, με περισσότερες πράξεις που συνιστούν εξακολούθηση του ίδιου εγκλήματος, ενεργώντας με πρόθεση, τέλεσε την πράξη της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα, αποκρύπτοντας και συγκαλύπτοντας την αλήθεια όσον αφορά στη φύση, προέλευση, διάθεση, διακίνηση και χρήση περιουσίας, καθώς και την κυριότητά του επί της περιουσίας αυτής, εν γνώσει του γεγονότος ότι η τελευταία (περιουσία) προέρχεται από εγκληματικές δραστηριότητες». Μάλιστα, όπως αναφέρουν οι δικαστές, ο γνωστός καλλιτέχνης συστηματικά αναμείγνυε τα επίμαχα ποσά με νόμιμα χρήματα ώστε να αποκρύψει τα εισοδήματα του και να μην πληρώσει τους φόρους που του αναλογούσαν.

Ο ίδιος ο τραγουδιστής, πάντως, επιμένει πως τα χρήματα αυτά ήταν νόμιμα και φορολογημένα

Τον τελευταίο λόγο για την παραπομπή ή όχι του Μιχάλη Χατζηγιάννη σε δίκη έχει το Συμβούλιο Εφετών.

news.gr

Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου του δικτυακού τόπου και των υπηρεσιών που προσφέρονται σε αυτό, χωρίς την προηγούμενη άδειά εκπροσώπου της Ιστοσελίδας (portoni.gr). Δείτε τους Όρους Χρήσεις