Για τη συνάντηση με τον κ. εισαγγελέα σχετικά με την δίωξη των μαθητών της Σάμης

ΕΝΩΣΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΜΕΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ – ΙΘΑΚΗΣ (ΕΛΜΕ-ΚΙ)

Για τη συνάντηση με τον κ. εισαγγελέα Κεφαλονιάς και την ποινικοποίηση των μαθητικών αγώνων

Στην προγραμματισμένη συνάντηση με τον κ. εισαγγελέα πρωτοδικών Κεφαλονιάς, που πραγματοποίησαν η ΕΛΜΕ-ΚΙ και η Ένωση Γονέων, κατατέθηκαν οι απόψεις και τα αιτήματά μας σχετικά με την απαράδεκτη ποινικοποίηση των μαθητικών καταλήψεων. Ο κ. εισαγγελέας είπε ότι η δίωξη ασκήθηκε με βάση την καταγγελία της Διευθύντριας του Γυμνασίου Σάμης και την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου (ΠΝΠ). Παρά την κατάργηση της ΠΝΠ και παρά την απαίτησή μας να παύσει τώρα η δίωξη και να μπει η υπόθεση στο αρχείο, είπε πως η υπόθεση θα φτάσει στο δικαστήριο και εκεί θα ληφθούν υπόψη τα νέα δεδομένα. Από την πλευρά μας τονίστηκε πως προκαλεί το λαϊκό αίσθημα να συζητιέται η παραγραφή υποθέσεων τύπου Siemens και από την άλλη να υπάρχει απηνής δίωξη των αγώνων υπέρ ενός σχολείου που να μορφώνει πραγματικά και να μην εξοντώνει.

Με βάση τα παραπάνω αναδεικνύεται η τεράστια ευθύνη της κυβέρνησης και η διπροσωπία της, αφού, την ώρα που μιλά για δημοκρατικά δικαιώματα των μαθητών, τα μαθητοδικεία φουντώνουν ξανά πανελλαδικά και οι μαθητικοί αγώνες στήνονται στο εδώλιο. Αναδεικνύεται, ακόμη, η ανάγκη πιο αποφασιστικά να εκφραστεί η αλληλεγγύη στους διωκόμενους.

Να γίνει υπόθεση της εκπαιδευτικής κοινότητας και όλου του λαού στο Νομό το αίτημα:

Να πάρει η κυβέρνηση νομοθετική πρωτοβουλία για άμεσο σταμάτημα των μαθητοδικείων

να μπει η υπόθεση στο αρχείο.

Αργοστόλι 15/7/16

Για το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ

Ο Πρόεδρος

Η Γενική Γραμματέας

Γεωργόπουλος Διονύσης

Ποταμιάνου Σοφία

Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου του δικτυακού τόπου και των υπηρεσιών που προσφέρονται σε αυτό, χωρίς την προηγούμενη άδειά εκπροσώπου της Ιστοσελίδας (portoni.gr). Δείτε τους Όρους Χρήσεις