4 Δεκεμβρίου 2020, Παρασκευή

Σταθάκης: Αισιοδοξία για την πορεία του τουρισμού το 2016

Δεν αλλάζει το βασικό σενάριο εκτιμήσεων για το 2016 για την πορεία του Ελληνικού τουρισμού που προβλέπει αύξηση των αφίξεων κατά 2 εκατομμύρια περίπου. Αυτό σημείωσε μιλώντας στον Real Fm και το Νίκο Χατζηνικολάου ο υπουργός Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού Γιώργος Σταθάκης.

Ο Χανιώτης υπουργός είπε ότι το πρώτο τετράμηνο βάσει των στοιχείων της ΤτΕ υπάρχει μείωση των οδικών αφίξεων από τα βόρεια σύνορα για μικρής παραμονής ταξίδια, αλλά και μεγάλη μείωση σε κάποια νησιά. Ωστόσο η καλή πορεία αφίξεων στο Ελ. Βενιζέλος αλλά και σε άλλα αεροδρόμια ισοσταθμίζει την κατάσταση. Σε σχέση με τα προσδοκώμενα έσοδα τόνισε ότι επίσης το βασικό σενάριο δεν αλλάζει καθώς σε βασικούς προορισμούς η πορεία είναι ικανοποιητική.

Απαντώντας σε ερώτηση για τα έσοδα από ΦΠΑ ο ίδιος συνέστησε αναμονή, ενώ ανέφερε ότι ο τουρισμός φαίνεται να μην επηρεάζεται από τα δημοσιονομικά μέτρα που ελήφθησαν για να κλείσει η αξιολόγηση.

Πηγή: reporter.gr

Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου του δικτυακού τόπου και των υπηρεσιών που προσφέρονται σε αυτό, χωρίς την προηγούμενη άδειά εκπροσώπου της Ιστοσελίδας (portoni.gr). Δείτε τους Όρους Χρήσεις