ΓΓΔΕ: 30.000 προληπτικοί έλεγχοι σε όλες τις τουριστικές περιοχές της χώρας

Μπαράζ χιλιάδων ελέγχων στις τουριστικές περιοχές ξεκινούν με εντολή της ΓΓΔΕ μεικτά συνεργεία της εφορίας και της αστυνομίας.

Σύμφωνα με το σχεδιασμό του γενικού γραμματέα δημοσίων εσόδων Γιώργου Πιτσιλή μέχρι τέλος Σεπτεμβρίου θα πραγματοποιηθούν σε όλες τις τουριστικές περιοχές της χώρας 30.000 προληπτικοί έλεγγοι για την αντιμετώπιση και πάταξη της φοροδιαφυγής.

Τα συνεργεία θα αποτελούνται από στελέχη των τοπικών εφοριών ,της ελληνικής και οικονομικής αστυνομίας και δεν θα περιορίζονται μόνο στον έλεγχο της έκδοσης αποδείξεων αλλά και στην τήρηση βιβλίων και την έκδοση φορολογικών στοιχείων .

Στο στόχαστρο μπαίνουν οι Επιχειρήσεις φαγητού, ποτού, διασκέδασης ,ταβέρνες, ουζερί, ψητοπωλεία, καφετέριες, μπαρ, μπυραρίες, .
Κέντρα διασκέδασης, χώροι δημοσίων θεαμάτων. Οι συγκεκριμένοι κλάδοι παρουσιάζουν υψηλή παραβατικότητα και η εντατικοποίηση των οποίων καθίσταται ακόμα πιο επιτακτική κατά τη θερινή περίοδο.

Σύμφωνα με σχετική απόφαση του Γενικού Γραμματέα Δημοσίων Εσόδων, κάθε γεωγραφική περιοχή δεν θα ελέγχεται μόνο από συνεργεία της Δ.Ο.Υ. στην αρμοδιότητα της οποίας υπάγεται, αλλά κυρίως από συνεργεία των Δ.Ο.Υ. όμορων νομών και στοχευμένα από τις Υ.Ε.Δ.Δ.Ε. Οι έλεγχοι θα διενεργούνται πρωινές, απογευματινές και βραδινές ώρες, σε ημερήσια βάση, όλες τις ημέρες της εβδομάδας, συμπεριλαμβανομένων του Σαββάτου και της Κυριακής.

Στη διενέργεια των μερικών επιτόπιων ελέγχων έχει ζητηθεί και θα παρασχεθεί και η συνδρομή της Ελληνικής Αστυνομίας με τη δημιουργία μικτών κλιμακίων ελέγχου.

Περαιτέρω, στο πλαίσιο ενίσχυσης της φορολογικής συμμόρφωσης και προκειμένου να αντιμετωπισθούν φαινόμενα παρεμπόδισης του ελέγχου με χρησιμοποίηση βίας ή απειλών, επαναλαμβανόμενης παραβατικής συμπεριφοράς ή φοροδιαφυγής μεγάλης έκτασης ενεργοποιούνται οι διατάξεις του άρθρου 13 του Ν.2523/97 για την αναστολή λειτουργίας των επαγγελματικών εγκαταστάσεων των παραβατών.
http://www.enikonomia.gr/

Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου του δικτυακού τόπου και των υπηρεσιών που προσφέρονται σε αυτό, χωρίς την προηγούμενη άδειά εκπροσώπου της Ιστοσελίδας (portoni.gr). Δείτε τους Όρους Χρήσεις