4 Δεκεμβρίου 2020, Παρασκευή

1.804.955 ευρώ από την ΠΙΝ για βρεφονηπιακούς σταθμούς και την υποστήριξη μαθητών ΑμΕΑ

 Την έκδοση 3 προσκλήσεων του Ε.Π. Ιονίων Νήσων 2014-2020 οι οποίες αφορούν την εκ νέου υλοποίηση πράξεων κοινωνικού ενδιαφέροντος που υλοποιήθηκαν κατά την σχολική περίοδο 2015-2016 υπέγραψε ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Θ. Γαλιατσάτος.

Πρόκειται για τις προκλήσεις:

  • «Εξειδικευμένη Εκπαιδευτική Υποστήριξη για την ένταξη μαθητών με αναπηρία ή και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες για τα σχολικά έτη 2016-2017 και 2017-2018», με προϋπολογισμό συγχρηματοδοτούμενης δημόσιας δαπάνης 400 € που αφορά στην ουσιαστική ένταξη στο εκπαιδευτικό σύστημα και τη διαρκή υποστήριξη στην εκπαιδευτική διαδικασία των μαθητών με αναπηρία ή/και με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες για δύο ακόμα έτη. Η πράξη υλοποιείται από το Υπουργείο Παιδείας- Επιτελική δομή ΕΣΠΑ

  • «Εναρμόνιση οικογενειακής και επαγγελματικής ζωής για το σχολικό έτος 2016-2017 στα Ιόνια Νησιά» με προϋπολογισμό συγχρηματοδοτούμενης δημόσιας δαπάνης 192.777 €. Η πράξη αφορά την παροχή σε ωφελούμενα άτομα (γυναίκες και άνδρες που έχουν την επιμέλεια ανηλίκων), θέσης φροντίδας και φιλοξενίας βρεφών, νηπίων, παιδιών για το σχολικό έτος 2016 – 2017, σε δημόσιους και ιδιωτικούς Βρεφικούς Σταθμούς, Βρεφονηπιακούς Σταθμούς, Βρεφονηπιακούς Σταθμούς Ολοκληρωμένης Φροντίδας, Παιδικούς Σταθμούς, Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (Κ.Δ.Α.Π.) στην Περιφέρεια Ιονίων Νήσων. Η πράξη υλοποιείται από την Ελληνική Εταιρεία Τοπικής Αυτοδιοίκησης και Ανάπτυξης (ΕΕΤΑΑ).

  • «Εναρμόνιση οικογενειακής και επαγγελματικής ζωής (για ΑμεΑ) για το σχολικό έτος 2016-2017 στα Ιόνια Νησιά» με προϋπολογισμό συγχρηματοδοτούμενης δημόσιας δαπάνης 778 €. Η πράξη αφορά την παροχή σε ωφελούμενα άτομα (γυναίκες και άνδρες που έχουν την επιμέλεια ανηλίκων), θέσης φροντίδας και φιλοξενίας βρεφών, νηπίων, παιδιών για το σχολικό έτος 2016 – 2017, σε δημόσιους και ιδιωτικούς Βρεφικούς Σταθμούς, Βρεφονηπιακούς Σταθμούς, Βρεφονηπιακούς Σταθμούς Ολοκληρωμένης Φροντίδας, Παιδικούς Σταθμούς, Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών με Αναπηρία (Κ.Δ.Α.Π.-Μ.Ε.Α.) στην Περιφέρεια Ιονίων Νήσων. Η πράξη υλοποιείται από την Ελληνική Εταιρεία Τοπικής Αυτοδιοίκησης και Ανάπτυξης (ΕΕΤΑΑ).

Και οι 3 πράξεις συγχρηματοδοτούνται  από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο.

 

Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου του δικτυακού τόπου και των υπηρεσιών που προσφέρονται σε αυτό, χωρίς την προηγούμενη άδειά εκπροσώπου της Ιστοσελίδας (portoni.gr). Δείτε τους Όρους Χρήσεις