Διονύσης Λυκούδης: Η Δημοτική Αρχή έχει σχέδιο για τον Πλατύ Γιαλό

Το θέμα της μη ανανέωσης του χρησιδανείου από την ΕΤΑΔ για την παραλία του Πλατύ Γιαλού απασχόλησε για πάνω από δύο ώρες το Δημοτικό Συμβούλιο με τη Λαϊκή Συσπείρωση να το θέτει στα εκτός ημερησίας.

Το εν λόγω θέμα προκάλεσε έντονες αντιδράσεις ανάμεσα στους Δημοτικούς Συμβούλους με την αντιπολίτευση να κατηγορεί τη Δημοτική Αρχή ότι δεν έφερε το θέμα προς συζήτηση και έγκριση στο Δημοτικό Συμβούλιο νωρίτερα, με τον επικεφαλής της μείζονος Αντιπολίτευσης Θεόφιλο Μιχαλάτο να χαρακτηρίζει σόου την κινητοποίηση που πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα και τον Δημοτικό Σύμβουλο, Σπύρο Σαμούρη να μιλάει για απαξίωση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Άμεση ήταν η αντίδραση της Δημοτικής Αρχής με τον Αναπληρωτή Δημάρχου και Αντιδήμαρχο Αργοστολίου, Διονύση Λυκούδη να χαρακτηρίζει την αντιπολίτευση εκτός της Λαϊκής Συσπείρωσης “λούνα πάρκ” δίνοντας ταυτόχρονα συγχαρητήρια στην παράταξη του Μάκη Δημητράτου που απέδωσε ευθύνες στην κυβέρνηση για την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί τόσο στον Πλατύ Γιαλό όσο και σε άλλα ακίνητα του δημοσίου.

Στη τοποθέτησή του ο κ. Λυκούδης διευκρίνησε καθώς υπάρχει μεγάλη παραπληροφόρηση του κόσμου πάνω σε αυτό το θέμα, ότι κανένας αιγιαλός και παραλία δεν μπορεί να παραχωρηθεί στον Δήμο, το μόνο που παραχωρείται είναι η χρήση του.

Παρουσίασε στο Δημοτικό Συμβούλιο την εκτενή και συνεχή αλληλογραφία που είχε ο Δήμος Κεφαλονιάς με την ΕΤΑΔ σε μία προσπάθεια για ανανέωση του χρησιδανείου, με την ΕΤΑΔ να ζητάει αντίτιμο για να κάνει δεχτό το αίτημα για ανανέωση, με τον Δήμο τότε να προτίνει 10.000 ευρώ και την ΕΤΑΔ να αρνείται εντέλει και να απαιτεί την παράδοση του Πλατύ Γιαλού.

Αμέσως μετά ο Αναπληρωτής Δημάρχου παρουσίασε το φιλόδοξο σχέδιο της Δημοτικής Αρχής για την πανεμορφη παραλία του Πλατύ Γιαλού, τονίζοντας ότι η ΕΤΑΔ παρανομεί καθώς φορέας διαχείρισης της παραλίας είναι κτηματική υπηρεσία του Δημοσίου με τον Δήμο να προσφεύγει στα δικαστήρια έτσι ώστε να περάσει η χρήση της παραλίας στο Δήμο, όπου σκοπεύει να δημιουργήσει Δημοτικό Αναψυκτήριο προσφέροντας υψηλές υπηρεσίες στους Κεφαλονίτες και στους επισκέπτες του νησιού σε προσιτές τιμές.

 

Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου του δικτυακού τόπου και των υπηρεσιών που προσφέρονται σε αυτό, χωρίς την προηγούμενη άδειά εκπροσώπου της Ιστοσελίδας (portoni.gr). Δείτε τους Όρους Χρήσεις