Στον επόμενο μειοδότη του έργου η αποκατάσταση του παράκτιου τείχους του ΝΑΟΚ & της παραλιακής της Γαρίτσας

Τον Απρίλιο του 2012 εντάχθηκε στο ΕΣΠΑ το έργο “Αποκατάσταση του παράκτιου τείχους στη θέση ΝΑΟΚ, κρηπιδωμάτων, πεζοδρομίων και στηθαίων στην παραλιακή λεωφόρο Γαρίτσας στην Κέρκυρα”, με δικαιούχο τον Οργανισμό Λιμένος Κέρκυρας.

Έκτοτε, και μέχρι που ανέλαβε η παρούσα Περιφερειακή Αρχή, η πορεία του έργου υπήρξε προβληματική, ενώ διαπιστώθηκαν αστοχίες στην αρχική μελέτη και εμπλοκές με τον εργολάβο.

Όπως δήλωσε ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Θεόδωρος Γαλιατσάτος, απαντώντας τον Απρίλιο του 2016, σε σχετική επερώτηση του επικεφαλής της παράταξης “Κίνηση Επτανησίων Πολιτών” Αλέξανδρου Δεσύλλα, στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, η ΠΙΝ είχε ζητήσει από την ανάδοχο εταιρεία να άρει το αίτημα λύσης της σύμβασης και να συνεχιστούν οι εργασίες για την ολοκλήρωση του έργου.

Με ευθύνη της αναδόχου εταιρείας και παρότι τακτοποιήθηκαν οι οικονομικές εκκρεμότητες που προέκυψαν από τις πρόσθετες εργασίες που απαιτούνταν για το έργο, αλλά και παρά  τις επανειλημμένες συσκέψεις μεταξύ Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, υπηρεσιακών παραγόντων, Διαχειριστικής Αρχής και εργολήπτριας εταιρείας, η συνέχιση των εργασιών δεν κατέστη δυνατή.

Η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, αφού εξάντλησε όλα τα χρονικά περιθώρια και τα νόμιμα μέσα, έκανε αποδεκτό το αίτημα λύσης της σύμβασης που είχε καταθέσει ο εργολάβος. Στη συνέχεια και βάσει του άρθρου 61 παρ. 13 του Ν. 3669/2008 και μετά την αυτοδίκαιη διάλυση της σύμβασης, προσκλήθηκε η δεύτερη μειοδότρια εταιρεία από τη Δ/νση Τεχνικών Υπηρεσιών ΠΕ Κέρκυρας, να αναλάβει ως έχουσα τις νόμιμες προϋποθέσεις την ολοκλήρωση του  έργου, η οποία και κατέθεσε αίτηση αποδοχής για την ολοκλήρωση της διαλυθείσας σύμβασης.

Με σημερινή απόφασή της, η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων έκανε αποδεκτή την εισήγηση της Δ/νσης Τεχνικών Έργων ΠΕ Κέρκυρας για ανάθεση και σύναψη σύμβασης με τον επόμενο κατά σειρά μειοδότη του έργου, προκειμένου να ολοκληρωθεί το έργο και να αποκατασταθεί η ασφάλεια, η αισθητική και η λειτουργικότητα του τείχους του ΝΑΟΚ και της παραλιακής λεωφόρου Γαρίτσας Κέρκυρας.

Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου του δικτυακού τόπου και των υπηρεσιών που προσφέρονται σε αυτό, χωρίς την προηγούμενη άδειά εκπροσώπου της Ιστοσελίδας (portoni.gr). Δείτε τους Όρους Χρήσεις