Θεματικό Εργαστήρι για την Κτηνοτροφία στο Αργοστόλι στο ΤΕΙ την Τετάρτη 29 Ιουνίου

Η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων στο πλαίσιο της «Στρατηγικής για την Έξυπνη Εξειδίκευση» συνεχίζει τη διαβούλευση με το τοπικό παραγωγικό και ακαδημαϊκό/ερευνητικό δυναμικό, για την προώθηση της καινοτόμου επιχειρηματικότητας.

Για το σκοπό αυτό διοργανώνει Θεματικό Εργαστήριo για την ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΑ που θα πραγματοποιηθεί στο Αργοστόλι (αίθουσα ΤΕΙ Ιονίων Νήσων – Κούταβος),   την Τετάρτη 29 Ιουνίου 2016 από ώρα 19.00 έως 22.00μ.μ.

Η θεματολογία του εργαστηρίου είναι η ακόλουθη:

  • Η κατάσταση της κτηνοτροφίας στην Κεφαλονιά & τα Ιόνια Νησιά (Καλαφάτης Ανδρέας, Πρόεδρος ΕΑΣ Κεφαλονιάς-Ιθάκης, Δ.Σ. ΣΕΚ-ΠΑΣΕΓΕΣ)
  • Καινοτόμες εφαρμογές στη ζωική παραγωγή (Αρσένος Γεώργιος Καθηγητής Κτηνιατρικής Σχολής Α.Π.Θ.)
  • Παραγωγή προϊόντων προστιθέμενης αξίας από τα υπο-προϊόντα παρασκευής τυριού (Κουρέτας Δημήτριος, Καθηγητής Πανεπιστημίου Θεσσαλίας)

Από τη συζήτηση θα επιδιωχθεί να προκύψουν και να καταγραφούν  ΚΑΙΝΟΤΟΜΕΣ επενδυτικές ιδέες.

Οι ενδιαφερόμενοι επιχειρηματίες (υφιστάμενοι και νέοι), οι εκπρόσωποι των Ακαδημαϊκών/Ερευνητικών Φορέων, καθώς και οι εκπρόσωποι της Αυτοδιοίκησης, των παραγωγικών και λοιπών τοπικών φορέων καλούνται να συμμετάσχουν και να συνεισφέρουν με τις ιδέες τους.

Στόχος είναι η προετοιμασία και η προκήρυξη σχετικών δράσεων στο πλαίσιο του ΠΕΠ Ι.Ν. 2014-2020.

Τα πορίσματα του Θεματικού Εργαστηρίου θα αξιοποιηθούν και στις άλλες Περιφερειακές Ενότητες της Π.Ι.Ν.

Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου του δικτυακού τόπου και των υπηρεσιών που προσφέρονται σε αυτό, χωρίς την προηγούμενη άδειά εκπροσώπου της Ιστοσελίδας (portoni.gr). Δείτε τους Όρους Χρήσεις