Ε. Λειβαδά:Πέθανε ο Σπύρος Πισσάνος: Η απίστευτη ιστορία του “ιπτάμενου” εκ μητρός Κεφαλλήνα

Πλήρης ημερών έφυγε στις 9 Ιουνίου ο 97χρονος Σπύρος Πισσάνος, ήρωας του Β’ΠΠ που κατέρριψε γερμανικά αεροσκάφη, φορώντας τη στολή της RAF.

Ο Ελληνας έγινε Αμερικανός ήρωας. Εφτασε ως μετανάστης στις ΗΠΑ τους δύσκολους καιρούς του Μεσοπολέμου και σήμερα συγκαταλέγεται στο πάνθεον των Αμερικανών ηρώων και μάλιστα το Μουσείο της Αμερικανικής Αεροπορίας αναφέρεται αναλυτικά στη ζωή του και στα κατορθώματά του.

Ο Σπύρος Πισσάνος έγινε παγκοσμίως γνωστός με το παρατσούκλι «the Flying Greek» , καθώς κατέρριψε δέκα γερμανικά αεροσκάφη στον Β Παγκόσμιο Πόλεμο.  Στο βιβλίο με την αυτοβιογραφία του περιγράφει το πώς έκανε το όνειρό του πραγματικότητα.

Γεννήθηκε το 1919 σε ένα φτωχόσπιτο στον Κολωνό από πατέρα Σπαρτιάτη και μητέρα Κεφαλλονίτισσα.

Διαβάστε όλη τη ζωή του σε αφιέρωμά μας το 2013 στο http://www.odusseia.gr/

Ευρυδίκη Λειβαδά

Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου του δικτυακού τόπου και των υπηρεσιών που προσφέρονται σε αυτό, χωρίς την προηγούμενη άδειά εκπροσώπου της Ιστοσελίδας (portoni.gr). Δείτε τους Όρους Χρήσεις