2 Δεκεμβρίου 2020, Τετάρτη

Ανοιχτό παράθυρο για παράταση υποβολής φορολογικών δηλώσεων

Παράθυρο ανοιχτό για ολιγοήμερη παράταση της προθεσμίας υποβολής των φορολογικών δηλώσεων άφησε χθες ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδης, διευκρινίζοντας ότι δεν υπάρχει «διάθεση να πάμε με διαδοχικές παρατάσεις έως τον Σεπτέμβριο».

Άλλωστε ο κ. Αλεξιάδης, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1, παραδέχθηκε ότι ο ρυθμός υποβολής των δηλώσεων από τα φυσικά πρόσωπα είναι μεν ικανοποιητικός, όμως εμμέσως άφησε να εννοηθεί ότι δεν έχει φτάσει στο επίπεδο εκείνο που θα επιθυμούσαν τα στελέχη του υπουργείου και γι’ αυτό άλλωστε απευθύνονται πλέον καθημερινές εκκλήσεις προς τους φορολογούμενους να ανταποκριθούν εγκαίρως στην υποχρέωσή τους.

Από την άλλη πλευρά τα προβλήματα που έχουν εντοπιστεί στην υποβολή των δηλώσεων από τα νομικά πρόσωπα μπορεί να αντιμετωπίζονται, όπως δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός, όμως σίγουρα δημιουργούν πρόσθετη καθυστέρηση στην όλη διαδικασία.

aftodioikisi.gr

Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου του δικτυακού τόπου και των υπηρεσιών που προσφέρονται σε αυτό, χωρίς την προηγούμενη άδειά εκπροσώπου της Ιστοσελίδας (portoni.gr). Δείτε τους Όρους Χρήσεις