2 Δεκεμβρίου 2020, Τετάρτη

Θόδωρος Γαλιατσάτος: Η πόρτα της Περιφέρειας είναι κλειστή για τον Πρόεδρο του ΤΑΙΠΕΔ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ

 «Η πόρτα της περιφέρειας είναι κλειστή για τον πρόεδρο του ΤΑΙΠΕΔ, δεν θέλουμε  καμιά σχέση με όλους αυτούς που λειτουργούν ως real estate για τη δημόσια περιουσία», δήλωσε από τον Άγιο Στέφανο Σινιών ο περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Θόδωρος Γαλιατσάτος ο οποίος συμμετείχε στην εκδήλωση διαμαρτυρίας  κατά του ξεπουλήματος του Ερημίτη που διοργάνωσε ο σύλλογος «Ερημίτης Πλούς» το πρωί της Κυριακής.

Ο Θ. Γαλιατσάτος επεσήμανε ότι η περιφέρεια Ιονίων Νήσων είναι  απέναντι στις πολιτικές που προωθούν το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας  και σε όσους εκφράζουν τις πολιτικές αυτές,  υπογραμμίζοντας με έμφαση ότι η επιλογή της περιφέρειας είναι να προστατευτεί με κάθε μέσο το φυσικό περιβάλλον της περιοχής.

Ο περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων έκανε ειδική αναφορά και στο ναυτικό οχυρό του Αγίου Στεφάνου, το οποίο όπως είπε, «μεταφέρεται σε άλλο τυφλό σημείο, την ώρα που στην Αλβανία αναπτύσσεται ένας περίεργος εθνικισμός ενώ  στις απέναντι ακτές λειτουργεί και Τουρκική ναυτική βάση . «Το ναυτικό οχυρό της περιοχής  έχει διαχρονικά κυρίαρχο ρόλο στα στενά  σε μια περιοχή που εξακολουθεί να έχει προβλήματα», είπε ο Θ. Γαλιατσάτος και πρόσθεσε ότι «δεν είμαστε εθνικιστές και δεν στηρίζουμε τέτοιες λογικές αλλά θα πρέπει να τα  λάβουμε όλα υπόψιν μας».

Ο περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων επίσης υπογράμμισε ότι «η κατάσταση μπορεί να αλλάξει μόνο εάν ο κόσμος συσπειρωθεί γύρω από την  προστασία της δημόσιας περιουσίας  και πρότεινε την δημιουργία ενός συλλογικού κινήματος των φορέων της Κέρκυρας που θα σταθεί απέναντι στις πολιτικές καταπάτησης και ξεπουλήματος της δημόσιας γης».

«Η περιφέρεια Ιονίων Νήσων θα είναι δίπλα σας χωρίς ταλάντευση μέχρι τέλος», κατέληξε ο Θ. Γαλιατσάτος, «βοηθώντας  με νομικά ή πολιτικά μέσα  και στοχεύοντας στη δημιουργία μιας συλλογικής κινηματικής δράσης  που θα δώσει μια ηχηρή απάντηση σε όσους επιχειρούν να ξεπουλήσουν τη δημόσια περιουσία».

Στην εκδήλωση του συλλόγου «Ερημίτης Πλους»  παρευρέθηκαν επίσης εκ μ έρους της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων  η αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Κέρκυρας Ν. Πανδή, οι αντιπεριφερειάρχες Γ. Φοντάνας και Δ. Στραβοράβδης και  οι περιφερειακοί σύμβουλοι  Γιάννης Κουλούρης, Σπυριδούλα Αγγουράκη και Μαρίνα Μοσχάτ.

20160612_131205 20160612_130115

Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου του δικτυακού τόπου και των υπηρεσιών που προσφέρονται σε αυτό, χωρίς την προηγούμενη άδειά εκπροσώπου της Ιστοσελίδας (portoni.gr). Δείτε τους Όρους Χρήσεις