Ο Λευκάδιος Χερν “εμφανίσθηκε” στην Λευκάδα !

Ο εθνικός ποιητής της Ιαπωνίας και γέννημα της Λευκάδας, ”εμφανίσθηκε” στην 18η Σύνοδο της Επτανησιακής Οδοντιατρικής Εταιρείας, που πραγματοποιήθηκε στην Λευκάδα στις 3, 4 και 5 Ιουνίου 2016.

Πρόκειται φυσικά για την παράσταση που έδωσε στα πλαίσια της Συνόδου ο Κεφαλονίτης ηθοποιός, σκηνοθέτης, εικαστικός Γεώργιος Κακής Κωνσταντινάτος / Θέατρο Δίδελφυς, που εμφανίσθηκε ως Λευκάδιος Χερν, σαν να έρχεται από την ”Χώρα του Αδύτου Ηλίου” και να μιλάει στο σήμερα για τη ζωή και το έργο του.

Η εντύπωση μας για την εκδήλωση είναι: συναρπαστική παράσταση, υπέροχη ερμηνεία, με ξεχωριστή οπτική τόσο του θέματος όσο και της σκηνοθεσίας/ερμηνείας. Μια προσέγγιση που δεν είχαμε ξαναδεί.

Να σημειώσουμε την συνεργασία του κ. Κωνσταντινάτου για την παράσταση, με το Μουσικό Σχολείο Λευκάδας, στα πρόσωπα της καθηγήτριας κας. Αργυρής Χαλικιά και του πολυτάλαντου μαθητή κου Γιώργου Γκίκα.

Ο κ. Κωνσταντινάτος αφιέρωσε την παράσταση στην εκλιπούσα Κεφαλονίτισσα Ολυμπιονίκη της Γυμναστικής, Άννα Πολλάτου, που ως μέλος του Θεάτρου Δίδελφυς είχε συμμετάσχει σε παλαιότερο ανέβασμα της παράστασης “Λευκάδιος Χέρν: Ο Έλληνας εθνικός ποιητής της Ιαπωνίας” στο Θέατρο του Αμερικανικού Κολλεγίου, με την συνεργασία της Ένωσης Επτανησίων και της Ιαπωνικής Πρεσβείας.

Επτανησιακή Οδοντιατρική Εταιρεία – Οδοντιατρικός Σύλλογος Λευκάδας

pollatoy-3

Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου του δικτυακού τόπου και των υπηρεσιών που προσφέρονται σε αυτό, χωρίς την προηγούμενη άδειά εκπροσώπου της Ιστοσελίδας (portoni.gr). Δείτε τους Όρους Χρήσεις