Έγινε η παρουσίαση του «GROW GREEK TOURISM ON LINE»

Συνεδρίασε η Τουριστική Επιτροπή στο Δημοτικό Θέατρο Ο Κέφαλος με βασικό θέμα την ενημέρωση των επαγγελματιών του τουρισμού για το πρόγραμμα της GOOGLE με θέμα «GROW GREEK TOURISM ON LINE».

Το πρόγραμμα «GROW GREEK TOURISM ON LINE» αποτελεί μία πρωτοβουλία της Google και πραγματοποιείται σε συνεργασία με το Υπουργείο Τουρισμού, τον ΕΟΤ και τον ΣΕΤΕ και σαν στόχο έχει την εξοικείωση των επαγγελματιών που δραστηριοποιούνται στον τομέα του τουριμού με τις τελευταίε τεχνολογίες και την αποτελεσματική χρήση του διαδικτύου προς όφελος της επιχείρησης.

Την πολύ ενδιαφέρουσα παρουσίαση των πέντε βασικών στοιχείων για μία επιτυχημένη διαδικτυακή παρουσία μετά από πρόσκληση του Αντιδημάρχου Τουρισμού και Προέδρου της Τουριστικής Επιτροπής, Ευάγγελου Κεκάτου, έκαναν οι δύο online Advisors της Google, Θεώνη Βασιλική Μπάλλα και Ελπίδα Ανδρικοπούλου, οι οποίες στάθηκαν στα πολλαπλά οφέλη που μπορεί να έχει μία επιχείρηση χρησιμοποιώντας τις νέες υπηρεσίες της google.

Στην σημερινή εποχή εάν μία επιχείρηση δεν έχει διαδικτυακή παρουσία δεν θεωρείται πετυχημένη καθώς δεν μπορεί να ανταγωνιστεί με άλλες που διαθέτουν δυναμικές ιστοσελίδες και παρουσία στα social media με στόχο την αύξηση των κερδών με την απόκτηση καλύτερης αλλά και πιο στοχευμένης πελατείας. Σημαντικό ρόλο στην ανάπτυξη και διεύρυνηση μίας επιχείρησης που δραστηριοποιείται στον τουρισμό είναι η προσβασιμότητα μέσω κινητών τηλεφώνων και tablet με τις κατάλληλες εφαρμογές που προσφέρει η Google στους πελάτες της.

Για τον σκοπό αυτό πραγματοποιούνται σεμινάρια από την Google online ενώ ο ενδιαφέρομενος επιχειρηματίας μπορεί να συναντηθεί με τους εξειδικευμένους Online Advisors της Google και να ενημερωθεί για το πως μπορεί να αξιοποιήσει αποτελεσματικότερα το διαδίκτυο.

Επίσης για πρώτη φορά η Google διαθέτει μία δωρεάν εκπαιδευτική online πλατφόρμα για τον τουρισμό στην διεύθυνση https://greektourism.withgoogle.com από την οποία ο επαγγελματίας αμέσως μετά την εκπαίδευση θα μπορεί να αποκτήσει και πιστοποίηση στην καλύτερη διαχείρηση του internet.

Στην παρουσίαση παραβρέθηκαν η Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Καταλυμάτων Σίσσυ Αντωνάτου, το μέλος του Εμπορικού Συλλόγου Η Κράνη, Κώστας Πρέντζας, οι επιχειρηματίες Ανδρέας Παντελειός, Γιώργος Γεροντάκης, Γιώργος Λάσκαρης και Βασίλης Κοτούλας, οι φοιτητές της ΑΣΟΕΕ και του Πανεπισημίου του Κεντ καθώς και η υπάλληλος της Τουριστικής Υπηρεσίας, Κατερίνα Ανδρεάτου.

1-DSC00424 1-DSC00427 1-DSC00428 1-DSC00429 1-DSC00431 1-DSC00432 1-DSC00434 1-DSC00436 1-DSC00439 1-DSC00440 1-DSC00441 1-DSC00443

1-DSC00442 1-DSC00444 1-DSC00445 1-DSC00447 1-DSC00448 1-DSC00450

Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου του δικτυακού τόπου και των υπηρεσιών που προσφέρονται σε αυτό, χωρίς την προηγούμενη άδειά εκπροσώπου της Ιστοσελίδας (portoni.gr). Δείτε τους Όρους Χρήσεις