Προκήρυξη για εισαγωγή στις ΑΕΝ – Βασικά σημεία προκήρυξης

 Η Προκήρυξη για την Εισαγωγή σπουδαστών/σπουδαστριών στις Ακαδημίες Εμπορικού Ναυτικού κατά το ακαδημαϊκό έτος 2016-2017.

ΚΑΤΑΛΗΚΤΙΚΕΣ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΕΣ  ΚΑΤΑΘΕΣΗΣ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΩΝ:

– ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ (ΜΕΣΩ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΩΝ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ ΓΕΛ & ΕΠΑΛ ΜΕ ΤΟ ΠΑΛΑΙΟ Ή ΤΟ ΝΕΟ ΣΥΣΤΗΜΑ) : ΠΕΜΠΤΗ 7 ΙΟΥΛΙΟΥ 2016

– ΓΙΑ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΗ ΓΕΝΙΚΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ (ΑΠΟΦΟΙΤΟΙ ΓΕΛ, ΕΠΑΛ Ή ΤΕΕ Β΄ ΚΥΚΛΟΥ – ΧΩΡΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΕ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ): ΠΕΜΠΤΗ 18 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2016

–  ΟΣΟΙ ΕΠΙΘΥΜΟΥΝ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΚΑΙ ΜΕ ΤΙΣ ΔΥΟ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΥΠΟΒΑΛΛΟΥΝ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΤΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 7 ΙΟΥΛΙΟΥ 2016.

Επισημαίνεται ότι για πρώτη φορά φέτος δε λειτουργεί η Υγειονομική Επιτροπή Απογραφομένων Ναυτικών & Εργατών Θαλάσσης (Υ.Ε.Α.Ν.Ε.Θ.) στο Λιμεναρχείο Κεφαλληνίας, επειδή, όπως ενημερωθήκαμε, δε δέχεται κανείς ιδιώτης γιατρός να συμμετάσχει, αφού δεν έχουν πληρωθεί για μεγάλο διάστημα  για τις υπηρεσίες τους , όσοι ιατροί συμμετείχαν στην ΥΕΑΝΕΘ μέχρι πριν από ένα μήνα περίπου, που σταμάτησε η λειτουργία της.

Αυτό σημαίνει ότι οι υποψήφιοι από το Νομό μας για τις ΑΕΝ θα πρέπει να μεταβούν στην Υ.Ε.Α.Ν.Ε.Θ. του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πάτρας ή Λευκάδας, για να λάβουν τη Γνωμάτευση Υγειονομικής Επιτροπής, που είναι απαραίτητο δικαιολογητικό για συμμετοχή στη διαδικασία εισαγωγής με όλα  τα έξοδα που αυτό συνεπάγεται.

Θα έπρεπε κατά τη γνώμη μας οι αρμόδιες αρχές να μεριμνήσουν, ώστε  να διατεθούν δύο γιατροί (τόσοι χρειάζονται για την ΥΕΑΝΕΘ) για να επαναλειτουργήσει η Υ.Ε.Α.Ν.Ε.Θ. στο Λιμεναρχείο Κεφαλληνίας, ώστε να επιλυθεί το πρόβλημα τουλάχιστον για την περίοδο υποβολής των δικαιολογητικών για τις ΑΕΝ, προκειμένου να μην υποστούν αυτό το επιπλέον κόστος οι οικογένειες των υποψηφίων.

Ευχαριστούμε για τη συνεργασία.

Με εκτίμηση,

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ

ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΣ

ΚΕΝΤΡΟ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ &

ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟΥ ΑΡΓΟΣΤΟΛΙΟΥ

vasika.simeia.aen.2016

prok.aen.2016

Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου του δικτυακού τόπου και των υπηρεσιών που προσφέρονται σε αυτό, χωρίς την προηγούμενη άδειά εκπροσώπου της Ιστοσελίδας (portoni.gr). Δείτε τους Όρους Χρήσεις