Εκδήλωση για αναπληρωτές – ανέργους – ιδιωτικούς εκπαιδευτικούς!!!

ΕΝΩΣΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΜΕΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ – ΙΘΑΚΗΣ (ΕΛΜΕ-ΚΙ)

Εκδήλωση για αναπληρωτές – ανέργους – ιδιωτικούς εκπαιδευτικούς!!!

8 ΙΟΥΝΗ 2016

Εργατικό Κέντρο Κ-Ι, 8 μμ

Το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ ανταποκρίθηκε στην πρόσκληση του σωματείου Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών του Νομού, προκειμένου να πραγματοποιηθεί κοινή εκδήλωση με θέμα: «Η εργασιακή περιπλάνηση – ελαστικοποίηση – αδιοριστία αναπληρωτών – ιδιωτικών εκπαιδευτικών και η απάντηση του κινήματος». Η εκδήλωση συμπίπτει με τη μέρα που έχει οριστεί ως μέρα δράσης για την παιδεία, που στην πρωτοβάθμια υπάρχει 24ωρη απεργία, με αιχμή το αίτημα για μαζικούς μόνιμους διορισμούς. Την ίδια μέρα υπάρχει και πανυγειονομική απεργία.

Η κατάσταση των αδιόριστων συναδέλφων χειροτερεύει, στα φροντιστήρια πανελλαδικά επικρατούν απαράδεκτοι εργασιακοί όροι γαλέρας και η ελαστική εργασία στην κρατική εκπαίδευση έχει γενικευτεί. Το «νέο σχολείο» της αγοράς και της ΕΕ που υλοποιείται από τη συγκυβέρνηση (με τις πλάτες του κυβερνητικού συνδικαλισμού), θα οξύνει τους ταξικούς φραγμούς για τους μαθητές και τα επαγγελματικά αδιέξοδα για τους εκπαιδευτικούς. Αφορά τους πάντες το σε ποια κατάσταση θα βρεθούν τα σχολεία το Σεπτέμβρη, αφού οι συνθήκες στα σχολεία θα χειροτερέψουν ραγδαία, χιλιάδες αναπληρωτές θα βρεθούν άνεργοι και θα ασκείται ακόμη περισσότερη πίεση για νέο χτύπημα στις συνθήκες εργασίας στον ιδιωτικό τομέα της εκπαίδευσης.

Διεκδικούμε:

  • ΜΟΝΙΜΗ ΣΤΑΘΕΡΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ.
  • Να μην μείνουν άνεργοι οι συνάδελφοί μας αναπληρωτές που για χρόνια διασχίζουν τη χώρα με μια βαλίτσα στο χέρι!
  • Να μην πεταχτούν έξω από το ολοήμερο τα παιδιά των ανέργων και των ελαστικά εργαζόμενων!
  • Να μην κλείσουν εκατοντάδες νηπιαγωγεία και να μείνουν προνήπια αλλά και νήπια απέξω αναζητώντας λύσεις στην Ιδιωτική Εκπαίδευση ή μένοντας σπίτι τους!
  • Να μην κλείσουν σχολεία ή να συμπτυχθούν κι άλλα τμήματα, να στοιβάζονται οι μαθητές μας σε 30άρια τμήματα!
  • Την μη υποβάθμιση των δομών της Ειδικής Αγωγής!
  • Να μη βγουν υπεράριθμοι και να μην μετακινηθούν συνάδελφοι!

ΔΕΝ ΘΑ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΤΗ ΜΟΡΦΩΣΗ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΜΑΣ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑ «ΚΟΦΤΗ» ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ – ΔΝΤ – ΕΕ

Δεν ανεχόμαστε τον 21ο αιώνα, το 2016, με την τεράστια ανάπτυξη της επιστήμης και της τεχνολογίας και τις δυνατότητες που αυτές προσφέρουν για ολόπλευρη μόρφωση, για σύγχρονο, ενιαίο, αποκλειστικά δημόσιο και δωρεάν σχολείο γενικής παιδείας, για μόνιμη και σταθερή δουλεία με δικαιώματα, να υποβαθμίζονται τα μορφωτικά δικαιώματα των παιδιών μας, να τσακίζεται η ζωή των συναδέλφων, να γυρίζουμε χρόνια πίσω!!

Τώρα είναι η ώρα του συλλογικού μας αγώνα! Με τα σωματεία μας μπροστά, οργανωτές της ταξικής πάλης και όχι εταίρους της κυβέρνησης και της εργοδοσίας. Αυτό φοβάται η κυβέρνηση!!

Αργοστόλι 06/06/2016

Για το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ

Ο Πρόεδρος

 

Η Γενική Γραμματέας
Γεωργόπουλος Διονύσης Ποταμιάνου Σοφία

 

Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου του δικτυακού τόπου και των υπηρεσιών που προσφέρονται σε αυτό, χωρίς την προηγούμενη άδειά εκπροσώπου της Ιστοσελίδας (portoni.gr). Δείτε τους Όρους Χρήσεις