“Γνωρίζοντας την Ευρωπαϊκή Ένωση” από το Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων

Tο Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης – Europe Direct της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων στο πλαίσιο της εκπαιδευτικής του δράσης για θέματα της Ευρωπαϊκής Ένωσης διοργάνωσε την εκδήλωση «Γνωρίζοντας την Ευρωπαϊκή Ένωση» στις εγκαταστάσεις του Δημοτικού Σχολείου Άφρας την Τετάρτη 1η Ιουνίου 2016.

Κατά την διάρκεια της εκδήλωσης οι μαθητές της Α’ και Β’ τάξης μέσα από αφηγήσεις και διαδραστικά παιχνίδια γνώσεως γνώρισαν χρήσιμες πτυχές της δομής και της ζωής στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Επιπλέον, έγινε παρουσίαση και διανομή του παιδικού βιβλίου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής «Μια Παρέα με Καρδιά» καθώς και παρουσίαση της ιστοσελίδας «Η γωνιά του Παιδιού». Ακολούθησε ενημέρωση των εκπαιδευτικών σχετικά με το διαθέσιμο εκπαιδευτικό υλικό (έντυπο και ηλεκτρονικό) για θέματα Ευρωπαϊκής Ένωσης, ιστοσελίδες της ΕΕ σχετικές με εκπαιδευτικά προγράμματα, δυνατότητες δικτύωσης και συνεργασίες σχολείων σε ευρωπαϊκό επίπεδο, καθώς και σχολικούς διαγωνισμούς.

Το Europe Direct είναι ένα δίκτυο πληροφόρησης και αποτελείται πάνω από 500 Ευρωπαϊκά Κέντρα Πληροφόρησης σε όλη την ΕΕ (18 λειτουργούν στην Ελλάδα), τα οποία παρέχουν υπηρεσίες πληροφόρησης για θέματα που  άπτονται της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Το Κέντρο πληροφόρησης Europe Direct της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων λειτουργεί με έδρα την Κέρκυρα υπό την αιγίδα του Περιφερειακού Ταμείου Ανάπτυξης Ιονίων Νήσων και της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων και παρέχει τόσο γενική όσο και ειδική ενημέρωση (π.χ. σε νέους επιχειρηματίες, αγρότες, ελεύθερους επαγγελματίες για δυνατότητες επιδότησης, επιμόρφωσης και κατάρτισής τους από δίκτυα και φορείς της Ευρωπαϊκής Ένωσης, σε μαθητές, σπουδαστές, φοιτητές παρέχει πληροφορίες σχετικά με προγράμματα εκπαίδευσης, επιμόρφωσης, πρακτικής άσκησης στο εξωτερικό, κλπ.).

Στο πλαίσιο της δράσης του το Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων απαντά σε ερωτήματα του κοινού, διοργανώνει εκδηλώσεις ευαισθητοποίησης με ποικίλη θεματολογία, διανέμει έντυπο υλικό, κάνει δημοσιεύσεις στα τοπικά μέσα ενημέρωσης και γενικά προσβλέπει στη δημιουργία και παγίωση συνεργασιών με τοπικούς φορείς με στόχο την ανάπτυξη δράσεων κοινωνικού χαρακτήρα.

Πιο συγκεκριμένα, η συνεργασία με τοπικούς φορείς περιβάλλοντος, πολιτισμού, τουρισμού, εθελοντισμού και κοινωνικής μέριμνας αλλά και με εκπαιδευτικούς φορείς συμβάλλει στην υλοποίηση δράσεων με συγκεκριμένο αντικείμενο αλλά ταυτόχρονα με ευρύ αντίκτυπο, δεδομένου ότι οι δράσεις συνδέουν τις τοπικές ανάγκες με τις προτεραιότητες της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για το 2016.

DSC_1030 DSC_1034 DSC_1040

Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου του δικτυακού τόπου και των υπηρεσιών που προσφέρονται σε αυτό, χωρίς την προηγούμενη άδειά εκπροσώπου της Ιστοσελίδας (portoni.gr). Δείτε τους Όρους Χρήσεις