2 Δεκεμβρίου 2020, Τετάρτη

Αφιέρωμα για την Κέρκυρα στο γερμανικό ταξιδιωτικό περιοδικό “Reise & Preise”.

 Κατά το χρονικό διάστημα 26-31/05 επισκέφθηκε την Κέρκυρα η Γερμανίδα δημοσιογράφος Elke Homburg. Σκοπός του επαγγελματικού ταξιδιού της ήταν η προετοιμασία εκτενούς αφιερώματος για την Κέρκυρα το οποίο θα δημοσιευθεί τον Ιανουάριο 2017 στο γερμανικό ταξιδιωτικό περιοδικό “Reise & Preise”.

Η δράση αυτή είναι αποτέλεσμα της συνεργασίας της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων – Αντιπεριφέρειας Τουρισμού με το γραφείο ΕΟΤ Γερμανίας.

Η κα. Elke Homburg, λόγω του ενδιαφέροντος των αναγνωστών της για τον εναλλακτικό τουρισμό επισκέφθηκε την περιοχή του Αρίλλα και περιηγήθηκε στο αντίστοιχο περιπατητικό μονοπάτι από τον κ. Αλέξη Χρήστου, ο οποίος της παραχώρησε συνέντευξη για τις εναλλακτικές μορφές τουρισμού στη βόρεια Κέρκυρα γενικότερα. Επίσης, επισκέφθηκε τις εγκαταστάσεις της τσιτσιμπύρας Χειμαριός για να γευτεί το δροσιστικό αναψυκτικό το οποίο είναι ταυτισμένο με την Κέρκυρα και να συλλέξει περισσότερες πληροφορίες για το προϊόν. Ακόμα, ήρθε σε επαφή με τον ελαιοπαραγωγό κ. Σπύρο Δαφνή στις εγκαταστάσεις του “ The Governor” ώστε να γνωρίσει βιωματικά την παραγωγή, παρασκευή και συσκευασία του ελαιολάδου μέσω των πληροφοριών που παρείχε απλόχερα ο κ. Δαφνής. Τέλος, η κα Elke Homburg επισκέφθηκε την Corfu Beer για να δοκιμάσει την ιδιαίτερη γεύση της τοπικής μπύρας και να ξεναγηθεί στους χώρους της.

Η επιτυχία της δράσεως οφείλεται στους ακόλουθους συντελεστές στους οποίους εκφράζουμε τα θερμά μας ευχαριστήρια: το ξενοδοχείο Marbella Corfu Beach Hotel για την φιλοξενία της κ. Elke Homburg, το τουριστικό γραφείο Sunspots για την παραχώρηση του οχήματος, τον κ. Νίκο- Φοίβο Καλούδη (περιφερειακό γραφείο ΣΕΤΕ) για τη συνοδεία και ξενάγηση στην Κέρκυρα καθώς και τους παρακάτω επιχειρηματίες και ξενοδοχεία που δέχθηκαν την κα Elke Homburg στους χώρους τους.

Χειμαριός Τσιτσιμπύρα, Corfu Beer, The Governor, Green Corfu, Century Resort, The Merchants’ House, Kontokali Bay και Pelekas Country Club.

Ο ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ

ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ & ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗΣ ΠΡΟΒΟΛΗΣ

ΣΠΥΡΟΣ ΓΑΛΙΑΤΣΑΤΟΣ

REISE

 

Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου του δικτυακού τόπου και των υπηρεσιών που προσφέρονται σε αυτό, χωρίς την προηγούμενη άδειά εκπροσώπου της Ιστοσελίδας (portoni.gr). Δείτε τους Όρους Χρήσεις