27 Νοεμβρίου 2020, Παρασκευή

Αυτή είναι η καλύτερη χώρα στον κόσμο -Σε ποια θέση βρίσκεται η Ελλάδα [εικόνες&λίστα]

Μέχρι τώρα έχουμε διαβάσει πολλές αξιολογήσεις για το πως οι χώρες βαθμολογούνται σύμφωνα με τα όσα προσφέρουν στους κατοίκους τους, αλλά ελάχιστες σύμφωνα με το τι προσφέρουν στους υπόλοιπους.

Αυτή τη φορά μια μελέτη κατατάσσει τις χώρες σύμφωνα με τα όσα συνεισφέρουν στο «κοινό παγκόσμιο καλό» και συνολικά σε όλον τον πλανήτη.

Σύμφωνα λοιπόν με τον «Good Country Index» που λαμβάνει υπόψη 35 διαφορετικούς δείκτες από δεδομένα που προέρχονται από τον ΟΗΕ, την Παγκόσμια Τράπεζα και άλλους διεθνείς οργανισμούς, κατατάσσει τις 162 χώρες που πήραν μέρος φέτος στην αξιολόγηση, σύμφωνα με την ωφελιμότητα τους προς όλους μας.

Στην κορυφή της λίστας η Σουηδία, που ακολουθείται από την Δανία και την Ολλανδία., ενώ στην 15η θέση βρίσκεται η Κύπρος και στην 32η η Ελλάδα.

Η πρώτη δεκάδα είναι η εξής:

1) Σουηδία

(φωτογραφία: Benoit Derrier/Flickr)

2) Δανία

(φωτογραφία: Pixabay)

3) Ολλανδία

(φωτογραφία: Jorge Royan/royan.com.ar/CC-BY-SA-3.0)

4) Ηνωμένο Βασίλειο

(φωτογραφία: Colin/Wikimedia Commons/CC BY-SA-4.0)

5) Γερμανία

(φωτογραφία: Bleppo/wikipedia)

6) Φινλανδία

(φωτογραφία: Mikko Paananen/wikipedia)

7) Καναδά

(φωτογραφία: Pixabay)

8) Γαλλία

(φωτογραφία: Taxiarchos228/Poke2001/wikipedia)

9) Αυστρία

(φωτογραφία: Pixabay)

10) Νέα Ζηλανδία

(φωτογραφία: BayswaterMarina/wikipedia)

Ειδικότερα για την Ελλάδα, η καλύτερη βαθμολογία της επιτυγχάνεται στον τομέα της προστασίας του Πλανήτη και του Κλίματος , ενώ η χειρότερη βαθμολογία της προκύπτει από τον τομέα της Διεθνούς Ειρήνης και Ασφάλειας.

Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου του δικτυακού τόπου και των υπηρεσιών που προσφέρονται σε αυτό, χωρίς την προηγούμενη άδειά εκπροσώπου της Ιστοσελίδας (portoni.gr). Δείτε τους Όρους Χρήσεις