Αλληλεγγύη στην εργατική τάξη της Γαλλίας

ΕΝΩΣΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΜΕΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ – ΙΘΑΚΗΣ

Αλληλεγγύη στην εργατική τάξη της Γαλλίας: Να αποσυρθούν τα αντεργατικά μέτρα του «πακέτου Ελ Κομρί»

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΛΜΕ Κεφαλονιάς – Ιθάκης (ΕΛΜΕ-ΚΙ), η οποία εκπροσωπεί τους εκπαιδευτικούς δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης σε δύο νησιά του Ιονίου Πελάγους, εκφράζει την αλληλεγγύη του με το λαό της Γαλλίας και τον αγώνα ενάντια στις αντεργατικές πολιτικές του «πακέτου Ελ Κομρί».

Στη Γαλλία, όπως και στην Ελλάδα, ανεξάρτητα αν εκεί δεν υπάρχουν μνημόνια, προωθούνται αντεργατικά μέτρα που στόχο έχουν την διασφάλιση της κερδοφορίας των επιχειρηματικών ομίλων. Προϋπόθεση της κερδοφορίας τους είναι ο σφαγιασμός της εργατικής τάξης με μειώσεις μισθών, συντάξεων, καταργήσεις εργατικών δικαιωμάτων, εμπορευματοποίηση υγείας και παιδείας. Μεγαλύτερο θύμα αυτής της επίθεσης είναι η νεολαία, η οποία καταδικάζεται στην ανεργία ή σε εργασιακές σχέσεις μεσαίωνα!

Η υλοποίηση αυτής της αντεργατικής πολιτικής περνάει μέσα από την κατάπνιξη κάθε φωνής αντίστασης. Γι’ αυτό βλέπουμε να γιγαντώνεται η επίθεση ενάντια στα συνδικαλιστικά δικαιώματα και ελευθερίες, ενάντια στους εργάτες που παλεύουν και κινητοποιούνται. Γι’ αυτές τις εξελίξεις φέρουν μεγάλες ευθύνες και οι δυνάμεις εκείνες που για χρόνια καλλιεργούσαν στο συνδικαλιστικό κίνημα τη λογική της ταξικής συνεργασίας, της υποχώρησης και του συμβιβασμού με τις απαιτήσεις των εργοδοτών. Δυνάμεις, που ακολουθώντας τις κατευθύνσεις της Συνομοσπονδίας Ευρωπαϊκών Συνδικάτων, υιοθέτησαν για αιτήματα των εργατών την «ανταγωνιστικότητα» και την «επιχειρηματικότητα».

Απέναντι σε αυτές τις εξελίξεις και παρά τις δυσκολίες και τα εμπόδια, οι εργαζόμενοι της Γαλλίας δίνουν έναν μεγάλο αγώνα.

Η ΕΛΜΕ Κεφαλονιάς – Ιθάκης ενώνει τη φωνή της με τους Γάλλους εργαζόμενους και απαιτεί την απόσυρση των αντεργατικών μέτρων του «πακέτου Ελ Κομρί».

Καταγγέλλουμε την τρομοκρατία, τις απειλές και τις επιθέσεις εναντίον των αγωνιζόμενων εργατών.

Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας σε όλους τους εργαζόμενους που βρίσκονται στους δρόμους του αγώνα και στις οργανώσεις που υπερασπίζονται τα ταξικά συμφέροντα της εργατικής τάξης στις κινητοποιήσεις.

Αργοστόλι 31/05/2016

Για το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ

Ο Πρόεδρος

 

Η Γενική Γραμματέας
Γεωργόπουλος Διονύσης Ποταμιάνου Σοφία

Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου του δικτυακού τόπου και των υπηρεσιών που προσφέρονται σε αυτό, χωρίς την προηγούμενη άδειά εκπροσώπου της Ιστοσελίδας (portoni.gr). Δείτε τους Όρους Χρήσεις