27 Νοεμβρίου 2020, Παρασκευή

Συνεδρίασε η Τουριστική Επιτροπή παρουσία φοιτητών από την ΑΣΟΕΕ και το Πανεπιστήμιο Κεντ

Συνεδρίασε χθες το απόγευμα η Τουριστική Επιτροπή του Δήμου Κεφαλονιάς παρουσία φοιτητών της ΑΣΟΕΕ, του Οικονομικού Πανεπιστημίου και σε συνεργασία με το αντίστοιχο Πανεπιστήμιο του Κεντ της Αγγλίας, από το τμήμα Διοίκησης Πολιτιστικής Κληρονομιάς, βρίσκονται αυτές τις μέρες στο νησί μας με καταγωγή από την Κεφαλονιά.

Στην Κεφαλονιά βρίσκονται καθώς στα πλαίσια των σπουδών τους πρέπει να παρουσιάσουν ένα field study project, δηλαδή πρέπει να επισκεφθούν ένα μέρος και να δουν με ποιο τρόπο μπορούν να βελτιώσουν το πολιτιστικό κομμάτι της περιοχής.

Όπως ανέφερε ο εκπρόσωπος της ομάδας των φοιτητών κ. Δεστούνης: “Αποφασίσαμε να έρθουμε στην Κεφαλονιά ακριβώς επειδή οι μισοί από εμάς είναι από εδώ και αγαπάμε πάρα πολύ το νησί και πιστεύουμε ότι έχει να δώσει πάρα πολλά. Ειδικά σε λίγο διαφορετικό τουρισμού που δεν ψάχνει μόνο ήλιο και θάλασσα αλλά να προσπαθήσουμε να βάλουμε και το πολιτιστικό κομμάτι που είναι πολύ δυνατό στο νησί”. Ο κ. Δεστούνης ενημέρωσε τα μέλη της Τουριστικής Επιτροπής ότι θα παραμείνουν μέχρι και τις 11 Ιουνίου για να συγκεντρώσουν πληροφορίες που αφορούν το πολιτιστικό κομμάτι και για τον λόγο αυτό θα επισκεθούν διάφορα μέρη της Κεφαλονιάς. Κατά τη διάρκεια της παραμονής τους μέχρι στιγμής επισκέφθηκαν το σπήλαιο της Δρογκαράτης αλλά και τα Παλιά Βλαχάτα. Τόσο ο Αντιδήμαρχος Τουρισμού Ευάγγελος Κεκάτος όσο και όσοι συμμετείχαν στην συνεδρίαση της Τουριστικής Επιτροπής προσφέρθηκαν να δώσουν πληροφορίες και ότι άλλο χρειαστούν οι φοιτητές για την ολοκλήρωση της εργασίας τους.

Στην σημερινή συνεδρίαση έδωσαν το παρών ο Αντιπεριφεριάρχης Τουρισμού, Σπύρος Γαλιατσάτος, το Περιφερειακός Σύμβουλος, Σωτήρης Κουρής, η Διευθύντρια της Περιφέρειας κα Λιάτου, η Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Καταλυμάτων, Σίσσυ Αντωνάτου, το μέλος του Εμπορικού Συλλόγου Η Κράνη, Κώστας Πρέντζας, ο Συντονιστής του Φορέα Αίνου κ. Ξανθάκης, καθώς και ο επιχειρηματίας Ανδρέας Παντελειός.

Ο Αντιδήμαρχος Τουρισμού, Ευάγγελος Κεκάτος όπως και όλοι οι φορείς καλωσόρισαν τους φοιτητές στην Τουριστική Επιτροπή. Ο Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού κ. Γαλιατσάτος πήρε το λόγο κάνοντας αναφορά στην αύξηση της τουριστικής κίνησης στο νησί μας ενώ τόνισε ότι πρέπει να βελτιώσουμε το τουριστικό προϊόν που προσφέρουμε ενσωματώνοντας πολιτισμό, αθλητισμό και τοπική παραγωγή, να ορίσουμε το target group, δηλαδή τους επισκέπτες που θέλουμε να προσελκύσουμε και μέσω της τεχνολογίας να προβάλουμε τα πλεονεκτήματά μας και τρίτον να βελτιώσουμε τις παρεχόμενες υπηρεσιές.

Ο κ. Γαλιατσάτος αναφέρθηκε και στην εποχικότητα που απασχολεί όλους όσους ασχολούνται με τον τουρισμό, τονίζοντας ότι παραμένει ένα σημαντικό πρόβλημα με την κα Αντωνάτου να τονίζει ότι παραμένει μοναδικός στόχος. Το μέλος της Κράνης Κώστας Πρέντζας ενημέρωσε τα μέλη της Επιτροπής για τις καλοκαιρινές εκδηλώσεις που αποφάσισαν στην συνεδρίασή τους με την τραγουδίστρια Κατερίνα Στικούδη να πρωταγωνιστεί καθώς θα εμφανιστεί την Παρασκευή 17 Ιουνίου στην πλατεία Καμπάνας. Την συγκεκριμένη βραδιά σε συνεργασία με τους επαγγελματίες του Λιθοστρώτου και της αγοράς γενικότερα, τα καταστήματα θα παραμείνουν ανοιχτά μέχρι αργά και  θα δίνεται μία έκπτωση στους εν δυνάμει πελάτες, όπως ακριβώς είχε γίνει και τα Χριστούγεννα με την πραγματοποίηση της “Λευκής Νύχτας”. Εκτός αυτού ο κ. Πρέντζας αναφέρθηκε στην συμμετοχή του στην περιβαλλοντική δράση Green Key με τον καθαρισμό του Κάστρο του Αγίου Γεωργίου σε συνεργασία με ξενοδοχεία της περιοχής.

Από τη μεριά του ο επιχειρηματίας Ανδρέας Παντελειός έκανε λόγο για χρονιά σταθμό που θα αποτελέσει το 2017 για την Κεφαλονιά. Με το νησί μας όπως ανέφερε χαρακτηριστικά “να δείχνει τα δόντια του” στο θέμα Γαμήλιος Τουρισμός. Μεγάλα event θα λάβουν χώρα από το Φισκάρδο μέχρι και την Σκάλα ενώ τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή ο Δήμος και η Περιφέρεια να βοηθήσουν με συμμετοχή σε θεματικές εκθέσεις. Μετά από ερώτηση του κ. Κεκάτου για το σε ποιες εκθέσεις θα πρέπει να δώσουν το παρών, ο κ. Παντελειός απάντησε, στην έκθεση National Wedding Show στο Λονδίνο τον Δεκέμβρη και στο Μπέρμιγχαμ τον Φεβρουάριο. Μίλησε για την ανάγκη επέκτασης του μπαστουνιού αλλά και για την ημερίδα γαστρονομίας που παρουσίασε και την επίδειξη σωστού σερβιρίσματος του κρασιού. Στην συνέχεια όπως ενημέρωσε ο κ. Παντελειός τα μέλη της Επιτροπής τις επόμενες ημέρες ετοιμάζει επίδειξη προετοιμασίας Κεφαλονίτικου πρωϊνού.

Παίρνοντας τον λόγο ο Περιφερειακός Σύμβουλος και τέως Αντιπεριφερειάρχης Σωτήρης Κουρής τόνισε ότι στην θητεία του ως Αντιπεριφερειάρχη εστίασε στα έργα υποδομής καθώς παίζουν  σπουδαίο ρόλο ενώ δεν πρέπει να ξεχνάμε και πόσο σημαντικό είναι το κατάλληλο οδικό δίκτυο στην ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών. Ο κ. Κεκάτος κλείνοντας την σημερινή συνεδρίαση της Τουριστικής Επιτροπής έκανε μία σύντομη αναφορά στην παρουσία του Δήμου και της Περιφέρειας στο 1ο Φόρουμ για την Ενωσιακή Στρατηγική της Περιφέρειας Αδριατικής και του Ιονίου που πραγματοποιήθηκε στο Ντουμπρόβνικ στην Κροατία και προσκάλεσε όλους να παραβρεθούν στην ημερίδα Ιαματικού Τουρισμού σήμερα Σάββατο 28 Μαϊου στο Δημοτικό Θέατρο Ο Κέφαλος.

tourism (1) tourism (2) tourism (3) tourism (4) tourism (5) tourism (6) tourism (7) tourism (9) tourism (10) tourism (11) tourism (12) tourism (13) tourism (14)ρίασ

 

Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου του δικτυακού τόπου και των υπηρεσιών που προσφέρονται σε αυτό, χωρίς την προηγούμενη άδειά εκπροσώπου της Ιστοσελίδας (portoni.gr). Δείτε τους Όρους Χρήσεις