4 Δεκεμβρίου 2020, Παρασκευή

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η εικαστική έκθεση του Κώστα Ευαγγελάτου στο 2ο Συμπόσιο Κβαντικής Πληροφορικής

ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ ΜΕ ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ Η ΕΙΚΑΣΤΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΕΥΑΓΓΕΛΑΤΟΥ ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΤΟΥ 20ου ΣΥΜΠΟΣΙΟΥ ΤΟΠΟΛΟΓΙΚΗΣ ΚΒΑΝΤΙΚΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ

 Το 20o Συμπόσιο Τοπολογικής Κβαντικής Πληροφορικής, το οποίο συνδιοργανώθηκε από το Παν/μιο του Leeds της Αγγλίας, το Physics Princeton University και το τμήμα Φυσικής του Παν/μίου Αθηνών πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία στο Παλαιό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Athens University History Museum, Θόλου 5 και Κλεψύδρας στην Πλάκα.

Στο πλαίσιο του Συμποσίου που παρουσιάστηκαν από διαπρεπείς φυσικούς επιστήμονες και ερευνητές οι πλέον σύγχρονες μελέτες και απόψεις για την τοπολογική κβαντική πληροφορική διοργανώθηκε εικαστική έκθεση στην οποία συμμετείχε με πρόσφατα έργα του ο Κώστας Ευαγγελάτος. Είναι πολύχρονη η ενασχόληση του καλλιτέχνη με εικαστικές συνθέσεις που έχουν γεωμετρικό υπόβαθρο από το 1985 που εκτέθηκαν για πρώτη φορά με τίτλο Conceptualisations-Συλλήψεις στο Fordham University at lincoln Center στη Νέα Υόρκη μέχρι σήμερα. Επίσης στα πλαίσια του 14ου Συμποσίου είχε δώσει διάλεξη στην αγγλική με τίτλο: Εικαστικές απεικονίσεις μαθηματικών συμβόλων”, με προβολή και αισθητική ανάλυση ανάλογων έργων του. Παράλληλα εξέθεσε έργα της η Φινλανδή ζωγράφος Eija Ellinas με θέμα της ιδιότυπες βιολογικές και φυτο-βιομορφικές συνθέσεις.

Η εικαστική έκθεση προκάλεσε τον έντονο θαυμασμό των συνέδρων, των φοιτητών αλλά και του κοινού που ξεναγήθηκε ειδικά και αναλυτικά στα εκθέματα.

Η λήξη του Συμποσίου έγινε με κοκτέιλ στην αυλή του Πανεπιστημιακού Μουσείου Αθηνών, με φόντο τον ιερό βράχο της Ακρόπολης.

www.gisi.gr/evangelatos

Η ΕΙΡΗΝΗ ΣΑΒΒΑΝΗ, ΙΣΤΟΡΙΚΟΣ ΤΕΧΝΗΣ ΜΕ ΤΟΝ ΚΩΣΤΑ ΕΥΑΓΓΕΛΑΤΟ

Κ. ΕΥΑΓΓΕΛΑΤΟΣ ART

Ο ΕΙΚΑΣΤΙΚΟΣ ΚΩΣΤΑΣ ΕΥΑΓΓΕΛΑΤΟΣ ΜΕ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΤΕΧΝΗΣ ΕΙΡΗΝΗ ΣΑΒΒΑΝΗ, ΕΠΙΜΕΛΗΤΡΙΑ ΤΟΥ ΜΟΥΣΕΙΟΥ.

Ο ΕΙΚΑΣΤΙΚΟΣ ΚΩΣΤΑΣ ΕΥΑΓΓΕΛΑΤΟΣ ΜΕ ΤΟΝ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑ ΣΤΡΑΤΗ ΧΑΒΙΑΡΑ

Ο ΚΑΘ. ΠΑΝ. ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ ΣΠΥΡΟΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΜΕ ΤΗ ΣΥΖΥΓΟ ΤΟΥ ΜΑΓΚΥ  ΜΠΙΝΕΡΗ, Ο ΕΙΚΑΣΤΙΚΟΣ ΚΩΣΤΑΣ ΕΥΑΓΓΕΛΑΤΟΣ.

Ο. ΚΑΘ.ΓΙΑΝΝΗΣ Κ. ΠΑΧΟΣ, ΦΛΩΡΑ ΚΟΥΝΣΤ, ΚΩΣΤΑΣ ΕΥΑΓΓΕΛΑΤΟΣ, ΝΤΑΝΥ ΜΑΡΤΖΟΚΑΣ

ΟΙ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ EΙJA ELLINAS, ΚΩΣΤΑΣ ΕΥΑΓΓΕΛΑΤΟΣ

ΠΑΛΑΙΟ ΠΑΝΜΙΟ ΜΟΥΣΕΙΟ

Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου του δικτυακού τόπου και των υπηρεσιών που προσφέρονται σε αυτό, χωρίς την προηγούμενη άδειά εκπροσώπου της Ιστοσελίδας (portoni.gr). Δείτε τους Όρους Χρήσεις