2 Δεκεμβρίου 2020, Τετάρτη

ΑΝ.ΕΛ.: Ρύθμιση πλαστά πτυχία

ANEΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ

ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΠΑΙΔΕΙΑΣ

 

Έγινε ευρέως γνωστό ότι, μετά από ελέγχους που πραγματοποιήθηκαν στο Δημόσιο, βρέθηκαν δυόμιση χιλιάδες (2.500) δημόσιοι υπάλληλοι με πλαστούς τίτλους σπουδών. Επίσης έγινε γνωστό ότι η Κυβέρνηση προωθεί ρύθμιση έτσι ώστε, οι κάτοχοι των τίτλων αυτών, μετά τη διενέργεια γραπτών εξετάσεων, να προσπαθήσουν να τους νομιμοποιήσουν.

Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες, παραμένοντας πιστοί στις Αρχές μας περί διαφάνειας κι αξιοκρατίας, διακηρύττουμε ότι:

1. Καμιά ανοχή για αυτούς που διορίστηκαν στο Δημόσιο με πλαστούς τίτλους σπουδών. Απαιτούμε να παυθούν άμεσα, να ασκηθεί δίωξη περί πλαστογραφίας και να προσαχθούν, ως ηθικοί αυτουργοί, όσοι πολιτικοί μεσολάβησαν για ή υπέγραψαν τους διορισμούς τους.

2. Για όσους ο πλαστός τίτλος δεν αποτέλεσε στοιχείο διορισμού αλλά ωφελήθηκαν στη μισθολογική και διοικητική εξέλιξή τους, να αποδώσουν αναδρομικά τα ποσά της ωφελείας τους, να επιστρέψουν στο κλιμάκιο του εισαγωγικού τους τίτλου και να στερηθούν κάθε δικαιώματος διοικητικής εξέλιξης. Επιπλέον, να διωχθούν για πλαστογραφία με δόλο κατά του Δημοσίου.

3. Για όσους, τέλος, ο πλαστός τίτλος σπουδών δεν αποτέλεσε προσόν διορισμού ή διοικητικής- μισθολογικής εξέλιξης, να διωχθούν για πλαστογραφία.

Σε κάθε περίπτωση, αν η κυβερνητική ρύθμιση οδηγεί στην διενέργεια γραπτού διαγωνισμού, πέραν των ανωτέρω ζητούμε κι επιμένουμε: ο διαγωνισμός να προκηρυχθεί άμεσα ώστε να μην υπάρξει ικανός χρόνος προετοιμασίας και να πραγματοποιηθεί ΣΤΗ ΓΛΩΣΣΑ ΠΡΟΕΛΕΥΣΗΣ του τίτλου.

Εν προκειμένω, με αφορμή τα παραπάνω, ζητάμε άμεσο κι ενδελεχή έλεγχο από το Υπουργείο Παιδείας σε κάθε μεταπτυχιακό ή διδακτορικό τίτλο μονίμου εκπαιδευτικού, τόσο αυτών από το εξωτερικό (ως προς τη νομιμότητα, τη συνάφεια και τη γλωσσομάθεια του φέροντος) όσο κι αυτών από Ελληνικά Ιδρύματα. Ιδιαίτερα για τους ελληνικούς τίτλους, θα πρέπει να γίνει επανέλεγχος της συνάφειας αλλά και της νομιμότητας και ισοτιμίας, ειδικά με μεταπτυχιακά μονοετή που, παρότι ο κανονισμός σπουδών απαιτούσε τακτική φοίτηση, αυτά αποκτήθηκαν εξ αποστάσεως και σε χρόνο λιγότερο του έτους. Υπάρχουν συγκεκριμένες καταγγελίες και έχουν τεθεί υπόψη του υπουργού.

Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου του δικτυακού τόπου και των υπηρεσιών που προσφέρονται σε αυτό, χωρίς την προηγούμενη άδειά εκπροσώπου της Ιστοσελίδας (portoni.gr). Δείτε τους Όρους Χρήσεις