ΚΚΕ: Εκδήλωση με θέμα “Το λαϊκό διδασκαλείο Πελοποννησου’ στο Μουσείο Ληξουρίου

Η Κομματική Οργάνωση Παλικής  του ΚΚΕ, τιμώντας τα 70 χρόνια από την ίδρυση του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας (ΔΣΕ) σας καλεί στην εκδήλωση που διοργανώνει με θέμα, “Το λαϊκό διδασκαλείο Πελοποννησου’’ την παιδαγωγική Ακαδημία του ΔΣΕ, στην αιθουσα  του Μουσείου Ληξουρίου την ΤΕΤΑΡΤΗ 25/5/2016 και ωρα 8.00μμ.

Το 1948 στην Πελοπόννησο ο ΔΣΕ έχει εδραιώσει την κυριαρχία του σε μια μεγάλη ελεύθερη περιοχή που καταλαμβάνει τα 2/3 την περιοχής.

Με απόφαση της Προσωρινής Δημοκρατικής Κυβέρνησης οργανώνεται η κυβερνητική – διοικητική λειτουργία της ελεύθερης Ελλάδας.

Μέσα σε αυτές τις δύσκολες συνθήκες η φροντίδα για την λαϊκή παιδεία και μόρφωση αποτελεί άμεση προτεραιότητα.

Οργανώνονται σχολεία σε κάθε χωριό ακόμη και εκεί που δεν υπήρχαν διπλωματούχοι δάσκαλοι, διορίζοντας ανθρώπους που η κατάρτισή τους τούς επέτρεπε να εκτελούν χρέη δασκάλου.

Στο πλαίσιο επιμόρφωσης δασκάλων, αποφασίζετε η ίδρυση της Παιδαγωγικής Ακαδημίας στα Τρόπαια της Αρκαδίας, γνωστή ως Λαϊκό Διδασκαλείο, που εκπαίδευσε στη βραχύβια  λειτουργία της  πάνω από 70 δασκάλους για να στελεχώσουν τα σχολεία της ελεύθερης Ελλάδας.

Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου του δικτυακού τόπου και των υπηρεσιών που προσφέρονται σε αυτό, χωρίς την προηγούμενη άδειά εκπροσώπου της Ιστοσελίδας (portoni.gr). Δείτε τους Όρους Χρήσεις