Χαιρετισμός Δημάρχου κ.Αλέξανδρου Παρίση στην Τελετή ανακήρυξης του Προέδρου της Δημοκρατίας σε Επίτιμο Δημότη Κεφαλονιάς

Εξοχότατε κύριε Πρόεδρε,

Η εκλογή σας στο ύπατο πολιτειακό αξίωμα  του Προέδρου της Δημοκρατίας αποτελεί εξαιρετική τιμή για τη Χώρα μας, γιατί είστε μία χαρισματική προσωπικότητα, που έχει αφήσει έντονα τα ίχνη της σημαντικής  προσφοράς της, τόσο στα Πανεπιστημιακά έδρανα, όσο και στην Πολιτική και Κοινωνική  ζωή του τόπου μας.

Το Δημοτικό μας Συμβούλιο, με αφορμή την Επίσημη Επίσκεψή σας για τους Εορτασμούς της «Ένωσης των Επτανήσων με την Ελλάδα» έλαβε την Απόφαση να Σας ανακηρύξει σήμερα ΕΠΙΤΙΜΟ ΔΗΜΟΤΗ στο Νησί της Κεφαλονιάς.

Όπως πολύ καλά γνωρίζετε, οι Κεφαλλήνες, εκτός των άλλων, προσυπέγραψαν πρωταγωνιστικά και ηρωικά, με τους επαναστατικούς αγώνες των κατοίκων των Ιόνιων Νησιών πριν 152 χρόνια,  την ιερή για όλους μας ενσωμάτωση με τη Μητέρα Ελλάδα.

Η πολύτιμη αυτή για όλους μας ένωση, που κατακτήθηκε με βαρύ φόρο αίματος, σφράγισε κοινωνικά, πολιτικά και πολιτιστικά μία τραυματισμένη από 400 χρόνια σκλαβιάς Χώρα, προσφέροντας της την «επτανησιώτικη αύρα» της δημιουργίας και του πολιτισμού.

Με τη συμβολική αυτή κίνηση της απονομής του Τίτλου του Επίτιμου Δημότη στην Εξοχότητά σας, επιθυμούμε να δυναμώσουμε περαιτέρω και κυρίως  συναισθηματικά ακόμα πιο πολύ τη σχέση σας με το Νησί μας, αλλά και να εκφράσουμε το βαθύ σεβασμό προς το Λειτούργημα που επάξια υπηρετείτε.

Τέλος, σας καταθέτουμε τις πιο εγκάρδιες Ευχές μας για Υγεία και Δημιουργία στο πολύτιμο για όλους μας έργο Σας.

Με εκτίμηση και σεβασμό,

εκ μέρους όλων των κατοίκων του Νησιού,

Αλέξανδρος Παρίσης

Δήμαρχος Κεφαλονιάς

Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου του δικτυακού τόπου και των υπηρεσιών που προσφέρονται σε αυτό, χωρίς την προηγούμενη άδειά εκπροσώπου της Ιστοσελίδας (portoni.gr). Δείτε τους Όρους Χρήσεις