Οχι στην κατάργηση των υπεύθυνων των εργαστηρίων σε Γυμνάσια και Λύκεια

ΕΝΩΣΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΜΕΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ – ΙΘΑΚΗΣ (ΕΛΜΕ-ΚΙ)

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ

ΤΩΝ ΥΠΕΥΘΥΝΩΝ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΩΝ ΣΕ ΓΥΜΝΑΣΙΑ ΚΑΙ ΛΥΚΕΙΑ

Το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ καταγγέλλει το νέο χτύπημα στα μορφωτικά και εργασιακά δικαιώματα εκπαιδευτικών και μαθητών με την κατάργηση από την κυβέρνηση των υπεύθυνων εκπαιδευτικών της πληροφορικής και των φυσικών επιστημών στα εργαστήρια των Γυμνασίων και των Λυκείων. Επιπλέον η κυβέρνηση περιορίζει τις ώρες για τους υπεύθυνους εργαστηρίων στην Τεχνική Εκπαίδευση. Παραμένει το καθεστώς της μη ύπαρξης υπευθύνων εργαστηρίων στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση, παρότι αποτελεί αναγκαιότητα για την υποστήριξη της μορφωτικής και παιδαγωγικής διαδικασίας.

Το μέτρο αυτό είναι άρρηκτα δεμένο με την κυβερνητική πολιτική της υποχρηματοδότησης και των δραματικών περικοπών σε προσωπικό. Υποβαθμίζει το ρόλο των εργαστηρίων, του πειράματος μέσα στην εκπαιδευτική διαδικασία, καθώς τη χαρακτηρίζει ως άλλη μια εξωδιδακτική δραστηριότητα, ανάμεσα στις άλλες που ανατίθενται και στους εκπαιδευτικούς αυτών των ειδικοτήτων (πχ myschool, γραμματειακή δουλειά κ.α.). Είναι ενδεικτικό ότι, τα τελευταία χρόνια, στην Κεφαλονιά είναι εκτός λειτουργίας το ΕΚΦΕ (Εργαστηριακό Κέντρο Φυσικών Επιστημών) λόγω μη στελέχωσής του. Το ΕΚΦΕ ήταν προανάκρουσμα της τελευταίας εξέλιξης με τα εργαστήρια στα σχολεία.

Δεν δεχόμαστε το παραπέρα χτύπημα των μορφωτικών δικαιωμάτων των παιδιών μας. Η κυβέρνηση την ίδια στιγμή που ψηφίζει το ένα μετά το άλλο τα αντιλαϊκά μέτρα για να ικανοποιήσει τις απαιτήσεις της ΕΕ, του ΔΝΤ και των Επιχειρηματικών Ομίλων, προσπαθεί να βγάλει και από τη «μύγα ξύγκι» κόβοντας ώρες απ’ όπου μπορεί περιορίζοντας πλευρές της λειτουργίας των σχολικών μονάδων.

Απαιτούμε να ακυρωθεί τώρα αυτή η νομοθετική ρύθμιση!

Αργοστόλι 23/05/2016

Για το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ

Ο Πρόεδρος

 

Η Γενική Γραμματέας
Γεωργόπουλος Διονύσης Ποταμιάνου Σοφία

 

Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου του δικτυακού τόπου και των υπηρεσιών που προσφέρονται σε αυτό, χωρίς την προηγούμενη άδειά εκπροσώπου της Ιστοσελίδας (portoni.gr). Δείτε τους Όρους Χρήσεις