Έσοδα 4,6 εκατ. ευρώ φέρνουν σε 14 δήμους τα περιφερειακά αεροδρόμια

Στους ΟΤΑ θα δίνεται το 20% της ετήσιας αμοιβής παραχώρησης των 14 περιφερειακών αεροδρομίων. Αυτό προβλέπει ρύθμιση που κατέθεσε το βράδυ του Σαββάτου το πολυνομοσχέδιο ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος. Όπως τονίζεται στη ρύθμιση η λεπτομέρειες θα προσδιοριστούν με υπουργική απόφαση.

Να σημειωθεί ότι, σύμφωνα με την με την έκθεση για τον απολογισμό του 2015 του ΤΑΙΠΕΔ, από την παραχώρηση των 14 περιφερειακών αεροδρομίων στην κοινοπραξία Fraport-Slentel, το ελληνικό δημόσιο θα έχει ετήσιο εγγυημένο καταβλητέο μίσθωμα ύψους 22,9 εκατ. ευρώ, αλλά και κυμαινόμενη μεταβλητή αμοιβή που αντιστοιχεί, κατά έτος, στο 28,6% των κερδών προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων των αεροδρομίων.

Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι οι οικείοι δήμοι θα λαμβάνουν συνολικά 4,6 εκατ. ευρώ.

Να σημειωθεί ότι τα 14 αεροδρόμια είναι της Θεσσαλονίκης, της Κέρκυρας, των Χανίων, της Κεφαλονιάς, της Ζακύνθου, του Ακτίου, της Καβάλας, της Ρόδου, της Κω, της Σάμου, της Μυτιλήνης, της Μυκόνου, της Σαντορίνης και της Σκιάθου.

aftodioikisi.gr

Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου του δικτυακού τόπου και των υπηρεσιών που προσφέρονται σε αυτό, χωρίς την προηγούμενη άδειά εκπροσώπου της Ιστοσελίδας (portoni.gr). Δείτε τους Όρους Χρήσεις