Υποδοχή στην Περιφερειακή Ενότητα και Κατάθεση Στεφάνων στο Μνημείο των Ριζοσπαστών

Μετά την ολοκλήρωση της Επίσημης Δοξολογίας στον Ιερό Ναό της Ευαγγελιστρίας ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας συνοδευόμενος από τις πολιτικές και στρατιωτικές αρχές μετέβηκε στο κτίριο της Περιφερειακής Ενότητας Κεφαλονιάς και Ιθάκης.

Εκεί έγινε η επίσημη υποδοχή και Προσφώνηση από τον Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων Θόδωρο Γαλιατσάτο ο οποίος στην ομιλία του αναφέρθηκε στο γεγονός ότι οι φετινές εκδηλώσεις εορτασμού  είναι αφιερωμένες στον Ιωσήφ Μομφεράτο, ενός ασυμβίβαστου και μαχητικού Κεφαλλονίτη ριζοσπάστη, καθώς φέτος συμπληρώνονται 200 χρόνια από την γέννησή του. Στη συνέχεια ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων πρόσφερε ένα συμβολικό δώρο στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, μίε εικόνα του Αγίου Γερασίμου.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, ευχαρίστησε τον Περιφερειάρχη για το δώρο και τόνισε στον χαιρετισμό του ότι οι αγώνες των κατοίκων της Επτανήσου αποτελούν συνεχώς πηγή έμπνευσης. Στη συνέχεια αναφέρθηκε στην πολύπαθη Παλική και τα προβλήματα που δημιουργησε ο πρόσφατος σεισμός του 2014 λέγοντας χαρακτηριστικά: “Να είναι ο Θεός μαζί σας και οι καταστροφές να είναι οριστικά πίσω μας”.

Αμέσως μετά ο κ. Παυλόπουλος μετέβηκε στο Μνημείο των Ριζοσπαστών όπου τελέσθηκε επιμνημόσυνη δέηση υπέρ των νεκρών αγωνιστών χοροστατούντος του Μητροπολίτη κ.κ. Δημήτριου και στη συνέχεια προχώρησε στην κατάθεση στεφάνου.

ΠΡΟΣΦΩΝΗΣΗΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ (2)

ΠΡΟΣΦΩΝΗΣΗΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ (3)

 

ΠΡΟΣΦΩΝΗΣΗΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ (5)

1-DSC00860

ΠΡΟΣΦΩΝΗΣΗΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ (6)

ΠΡΟΣΦΩΝΗΣΗΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ (7)

ΠΡΟΣΦΩΝΗΣΗΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ (8)

ΠΡΟΣΦΩΝΗΣΗΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ (9)

ΠΡΟΣΦΩΝΗΣΗΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ (10)

ΠΡΟΣΦΩΝΗΣΗΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ (11)

ΠΡΟΣΦΩΝΗΣΗΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ (12)

ΜΝΗΜΕΙΟ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΩΝ (4) ΜΝΗΜΕΙΟ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΩΝ (5) ΜΝΗΜΕΙΟ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΩΝ (6) ΜΝΗΜΕΙΟ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΩΝ (7)ΜΝΗΜΕΙΟ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΩΝ (16) ΜΝΗΜΕΙΟ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΩΝ (9) ΜΝΗΜΕΙΟ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΩΝ (10) ΜΝΗΜΕΙΟ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΩΝ (11) ΜΝΗΜΕΙΟ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΩΝ (12)ΜΝΗΜΕΙΟ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΩΝ (13) ΜΝΗΜΕΙΟ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΩΝ (14) ΜΝΗΜΕΙΟ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΩΝ (15) ΜΝΗΜΕΙΟ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΩΝ (17) ΜΝΗΜΕΙΟ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΩΝ (18)ΜΝΗΜΕΙΟ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΩΝ (19) ΜΝΗΜΕΙΟ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΩΝ (20) ΜΝΗΜΕΙΟ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΩΝ (22) ΜΝΗΜΕΙΟ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΩΝ (23)ΜΝΗΜΕΙΟ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΩΝ (2) ΜΝΗΜΕΙΟ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΩΝ (3)

Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου του δικτυακού τόπου και των υπηρεσιών που προσφέρονται σε αυτό, χωρίς την προηγούμενη άδειά εκπροσώπου της Ιστοσελίδας (portoni.gr). Δείτε τους Όρους Χρήσεις