Επίτιμος καθηγητής του ΤΕΙ ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας

Οι εκδηλώσεις για την 152η Επέτειο της Ένωσης των Επτανήσων ολοκληρώθηκαν με την Τελετή Ανακήρυξης του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου, επίτιμο καθηγητή του τμήματος Ψηφιακών Μέσων και Επικοινωνίας του ΤΕΙ Ιονίων Νήσων.

Η τελετή ανακήρυξης πραγματοποιήθηκε στο Δημοτικό Θέατρο “Ο Κέφαλος” παρουσία του Περιφερειάρχη  Θόδωρου Γαλιατσάτου, του υφυπουργού Γιάννη Μπαλάφα, της Βουλευτή Αφροδίτη Θεοπεφτάτου, του Αντιπεριφερεάρχη Παναγή Δρακουλόγκωνα, του Δημάρχου Κεφαλονιάς Αλέξανδρου Παρίση, πολιτικών και στρατιωτικών αρχών του τόπου.

Την εκδήλωση χαιρέτισαν  ο Περιφερειάρχης Θεόδωρος Γαλιατσάτος ο οποίος αφού καλοσώρισε και ευχαρίστησε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για την τιμητική παρουσία του στην Κεφαλονιά τόνισε μεταξύ άλλων: “Η Κεφαλονιά, είναι η  γη που γέννησε τον φλογερό ριζοσπαστισμό, η γη όπου φύτρωσε ο σπόρος της αντίδρασης στην ξένη επιβολή και ξεχύθηκε σε όλα τα Επτάνησα, δίνοντας το μήνυμα για την απελευθέρωση, την αποτίναξη του αγγλικού ζυγού και την Ένωση των Επτανήσων με την Ελλάδα” και ο Αντιπρύτανηςτου Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, Ναπολέων Μαραβέγιας.

Πραγματοποίηθηκαν ομιλίες από τον καθηγητή του Πανεπιστημίου Αθηνών, Γεράσιμο Ζώρα με θέμα, «Η Επτανησιακή συμβολή στη διαμόρφωση του Νεοελληνικού πολιτισμού», τον Αντιπρόεδρο της Διοικούσας Επιτροπής του ΤΕΙ Ιονίων Νήσων, Αθανάσιο Καλαφάτη με τίτλο, “Επτανησιακό Ενωτικό κίνημα, το νέο πολιτικό υποκείμενο, τι δέον γενέσθαι” ενώ τελευταίος πήρε το λόγο ο καθηγητής Πέτρο Πετράτος, Δρ. Ιστορίας, κάνοντας αναφορά στον Ιωσήφ Μομφεράτο και στην μεγάλη συμβολή του στο Ριζοσπαστικό κίνημα.

Αμέσως μετά ξεκίνησε το διαδικαστικό της Τελετής με τον Πρόεδρο της Διοικούσας Επιτροπής Ιωάννη Δραγώνα να προσφωνεί τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο, ο αντιπρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής και καθηγητής Ερνέστος Τζαννάτος παρουσίασε το σπουδαίο έργο του τιμώμενου ενώ ο Προϊστάμενος του Τμήματος Ψηφιακών Μέσων και Επικοινωνίας του ΤΕΙ Ιονίων Νήσων Γεώργιος Ηλιάδης ανάγνωσε το ψήφισμα για την ανακήρυξη σε Επίτιμο Καθηγητή του ΤΕΙ και την αναγόρευση έκανε ο Αντιπρόεδρος Αθανάσιος Καλαφάτης.

Στη συνέχεια όπως προστάζει το τελετουργικό έγινε η περιένδυση του Προέδρου της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλου με την τήβεννο του Τεχνολογικού Ιδρύματος από τον Πρόεδρο της Διοικούσας Επιτροπής κ. Ιωάννη Δραγώνα και τους αντιπροέδρου Ερνέστο Τζαννάτο και Αθανάσιο Καλαφάτη.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας συγκινήθηκε όταν διηγήθηκε τη στιγμή που έμαθε την ανακήρυξή του ως πρώτο πολίτη της χώρας βρισκόταν στην αίθουσα του Πανεπιστημίου και δίδασκε, για τελευταία φορά. Εν συνεχεία στην προγραμματισμένη ομιλία του ο κ. Παυλόπουλος αναφέρθηκε στο ευρωπαϊκό σύμφωνο για την μετανάστευση και το άσυλο. “Πρέπει η Ευρώπη να ρυθμίσει άμεσα το θέμα της παράνομης μετανάστευσης” τόνισε χαρακτηριστικά. Κλείνοντας δήλωσε ότι θα παραμείνει αρωγός όπου χρειαστεί όχι μόνο από τη θέση του Προέδρου της Δημοκρατίας αλλά και σαν καθηγητής.

ΤΕΙ

ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΣ

1-DSC01233-001 1-DSC01234-001 1-DSC01237 1-DSC01239 1-DSC01240 1-DSC01242 1-DSC01246 1-DSC01249 1-DSC01254 1-DSC01256 1-DSC01258 1-DSC01260 1-DSC01262 1-DSC01266 1-DSC01272 1-DSC01275 1-DSC01283 1-DSC01287 1-DSC012921-DSC01295

Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου του δικτυακού τόπου και των υπηρεσιών που προσφέρονται σε αυτό, χωρίς την προηγούμενη άδειά εκπροσώπου της Ιστοσελίδας (portoni.gr). Δείτε τους Όρους Χρήσεις