6 Δεκεμβρίου 2020, Κυριακή

Αξιοποίηση παλαιών νερόμυλων με το πρόγραμμα ΕΣΠΑ

Στην περιοχή μας υπάρχουν αρκετοί νερόμυλοι, πρωτόλειοι μηχανισμοί παραγωγής ανανεώσιμης υδραυλικής ενέργειας, που αποτελούν νεώτερα μνημεία πολιτισμού που θα μπορούσε ο Δήμος  να προχωρήσει για την αποκατάστασή τους σε συνδυασμό με τα περιπατητικά μονοπάτια για μια ανάδειξη των πρωτογενών μηχανισμών των νερόμυλων, που κάποτε ήταν σημαντικό εργαλείο για την επιβίωση των κατοίκων και προσέφεραν τα μέγιστα στις τοπικές κοινωνίες μέχρι τα μέσα σχεδόν του περασμένου αιώνα.

Έκτοτε παραμένουν, οι περισσότεροι ανενεργοί, και κατά το πέρασμα του χρόνου αλλοιώνονται, εξαφανίζονται και θα παραμείνουν τα ερείπια αν δεν φροντίσουμε την ανάδειξη και αξιοποίηση τους προς όφελος του τόπου μας.

    Γεώργιος  Μεταξάς

n1 n2 n6

Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου του δικτυακού τόπου και των υπηρεσιών που προσφέρονται σε αυτό, χωρίς την προηγούμενη άδειά εκπροσώπου της Ιστοσελίδας (portoni.gr). Δείτε τους Όρους Χρήσεις