5 Δεκεμβρίου 2020, Σάββατο

Η Ορειβατική Λέσχη πάει Ιθάκη

Αυτή την Κυριακή 22-5-16 η Ορειβατική Λέσχη θα επισκεφθεί την Ιθάκη και θα κάνει τη διαδρομή Μονή Καθαρών-Νήριτος-Ανωγή-Κιόνι.
Ξεκινώντας από τη μονή Καθαρών αφού επισκεφθούμε το μοναστήρι και απολαύσουμε τη θέα προς το Βαθύ (από το μπαλκόνι της Ιθάκης) θα ανηφορίσουμε για την ψηλότερη κορυφή του νησιού το βουνό Νήριτος (806 μ.) και στη συνέχεια θα κατέβουμε προς το παραδοσιακό ορεινό χωριό Ανωγή.
Για όσους δεν επιθυμούν να κάνουν την ανάβαση προς Νήριτο θα υπάρχει η επιλογή να μας συναντήσουν στην Ανωγή πηγαίνοντας από την άσφαλτο που οδηγεί από τη μονή Καθαρών στο χωριό Ανωγή.
Εκεί θα δούμε τα αξιοθέατα μενίρ του χωριού με ψηλότερο τον Αρακλή ύψους 8 μ. το παραδοσιακό καφενείο του χωριού καθώς και την υπέροχη θέα προς το Ιόνιο.

Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου του δικτυακού τόπου και των υπηρεσιών που προσφέρονται σε αυτό, χωρίς την προηγούμενη άδειά εκπροσώπου της Ιστοσελίδας (portoni.gr). Δείτε τους Όρους Χρήσεις