5 Δεκεμβρίου 2020, Σάββατο

ΚΚΕ: Δραματική η κατάσταση στις δομές υγείας της Κεφαλονιάς και της Ιθάκης

ΕΠΙΚΑΙΡΗ  ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς τον Υπουργό Υγείας

 

Θέμα: Δραματική η κατάσταση στις δομές υγείας της Κεφαλονιάς και της Ιθάκης.

 

Η κατάσταση στα Νοσοκομεία και σε όλες τις δομές υγείας (ΚΥ, αγροτικά ιατρεία, ψυχική υγεία, ΕΚΑΒ) της Κεφαλονιάς και της Ιθάκης είναι δραματική. Λόγω υπηρεσιακών μεταβολών και συνταξιοδοτήσεων το ΓΝ Νοσοκομείου Αργοστολίου (ΓΝΝΑ) υποστελεχώνεται και το ίδιο συμβαίνει με το Μαντζαβινάτειο Νοσοκομείο Ληξουρίου, όπως και με τις υπόλοιπες δομές υγείας του Νομού. Το πρόβλημα θα μεγαλώσει, αφού επίκεινται νέες συνταξιοδοτήσεις. Η κατάσταση αντί να αντιμετωπιστεί από τις κυβερνήσεις με προσλήψεις μόνιμου προσωπικού αντιμετωπίσθηκε το 2012 με υποβάθμιση – μείωση της οργανικότητας στο Μαντζαβινάτειο και σήμερα με διαρκείς μετακινήσεις προσωπικού από το Μαντζαβινάτειο και τις υπόλοιπες δομές προς το ΓΝ Νοσοκομείο Αργοστολίου. Έτσι, ενώ η κατάσταση στο ΓΝΝΑ χειροτερεύει, προωθείται η υποβάθμιση του Μαντζαβινάτειου σε ΚΥ με τη ντε φάκτο ακύρωσή του ως Νοσοκομείου και υπολειτουργούν όλες οι δομές υγείας. Ο λαός της Κεφαλονιάς και της Ιθάκης, όντας με μεγάλη συγκοινωνιακή δυσχέρεια, κινδυνεύει ολοένα και περισσότερο.

ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. Υπουργός τι ενέργειες θα κάνει ώστε:

  • Να γίνουν όλες οι απαραίτητες προσλήψεις μόνιμου προσωπικού όλων των ειδικοτήτων, πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης στο ΓΝΝ Αργοστολίου και το Μαντζαβινάτειο Νοσοκομείο Ληξουρίου, τα Κέντρα Υγείας, τα Αγροτικά Ιατρεία, τις δομές Ψυχικής Υγείας και το ΕΚΑΒ του Νομού.
  • Να μην γίνει καμιά μετακίνηση προσωπικού από το Μαντζαβινάτειο, το ΚΥ Ιθάκης και τις υπόλοιπες δομές. Αντίθετα να ανακληθούν τώρα όσες έχουν γίνει και να επιστρέψουν όσοι ιατροί, νοσηλευτές και εργαζόμενοι έχουν μετακινηθεί.
  • Να επανέρθει η οργανικότητα του Μαντζαβινάτειου στην προ του 2012 κατάσταση.
  • Να μην προχωρήσει κανένας ντε φάκτο υποβιβασμός και καμιά συγχώνευση – κατάργηση νοσοκομείου.
Ο βουλευτής
Νίκος Καραθανασόπουλος

 

Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου του δικτυακού τόπου και των υπηρεσιών που προσφέρονται σε αυτό, χωρίς την προηγούμενη άδειά εκπροσώπου της Ιστοσελίδας (portoni.gr). Δείτε τους Όρους Χρήσεις