ΚΚΕ: Να δοθεί παράταση των μαθημάτων του Προγράμματος Ενισχυτικής Διδασκαλίας μέχρι τη γραπτή εξέταση των μαθητών

ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς τον Υπουργό Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων

 

 

Θέμα: Να δοθεί παράταση των μαθημάτων του Προγράμματος Ενισχυτικής Διδασκαλίας μέχρι τη γραπτή εξέταση των μαθητών.

Με εγκύκλιο του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων (αρ. πρωτ.: 57960/Δ2/06-04-2016) ορίστηκε η 11η Μαΐου 2016, ημέρα Τετάρτη, ως ημερομηνία λήξης των μαθημάτων του Προγράμματος Ενισχυτικής Διδασκαλίας (την ίδια ημερομηνία λήγουν και τα μαθήματα για το διδακτικό έτος 2015-2016).

Το γεγονός αυτό, ωστόσο, στερεί από τους μαθητές τη δυνατότητα συνέχισης της ενισχυτικής διδασκαλίας σε βασικά μαθήματα πριν από τις γραπτές ανακεφαλαιωτικές εξετάσεις.

Επιπρόσθετα, ανάλογα με το πρόγραμμα εξετάσεων του κάθε Γυμνασίου, η γραπτή εξέταση των μαθητών στα Μαθηματικά, τη Φυσική, τη Χημεία, τη Νεοελληνική Γλώσσα και Γραμματεία και την Αρχαία Ελληνική Γλώσσα και Γραμματεία (μαθήματα δηλαδή που διδάσκονται στην ενισχυτική διδασκαλία) ενδέχεται να πραγματοποιηθεί πολλές μέρες μετά τη λήξη των μαθημάτων της Ενισχυτικής Διδασκαλίας.

Η συνέχιση των μαθημάτων της Ενισχυτικής Διδασκαλίας θα έπρεπε να πραγματοποιείται τουλάχιστον μέχρι την παραμονή της ημερομηνίας γραπτής εξέτασης των μαθητών στο αντίστοιχο μάθημα, παίρνοντας υπόψη ότι το πρόγραμμα Ενισχυτικής Διδασκαλίας ουσιαστικά ξεκίνησε μέσα στον Απρίλη, δηλαδή λίγο πριν το τέλος της σχολικής χρονιάς.

Τέλος, σύμφωνα με επισημάνσεις των ίδιων των εκπαιδευτικών, στη σύμβαση εργασίας που έχουν υπογράψει αναγράφεται σαν ημερομηνία λήξης των μαθημάτων η 13η Μάη. Στο βαθμό που ισχύει αυτό, η διακοπή των μαθημάτων πριν την αναγραφόμενη ημερομηνία, αποτελεί αυθαίρετη και παράνομη παραβίαση της σύμβασης από πλευράς του Υπουργείου.

 

ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. Υπουργός:

  • Τι μέτρα θα πάρει ώστε να δοθεί παράταση των μαθημάτων της ενισχυτικής διδασκαλίας μέχρι και την παραμονή της ημέρας της γραπτής εξέτασης των μαθητών στα αντίστοιχα μαθήματα;
  • Τι μέτρα θα πάρει για να αναγνωριστούν τα δεδουλευμένα, τα ένσημα και η προϋπηρεσία των εκπαιδευτικών του προγράμματος μέχρι την ημερομηνία λήξης της σύμβασης (αν αυτή είναι η 13η Μάη) κι όχι μέχρι την 11η Μάη;

Οι βουλευτές

Γιάννης Δελής

Χρήστος Κατσώτης

Γιώργος Λαμπρούλης

Μανώλης Συντυχάκης

Σταύρος Τάσσος

 

Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου του δικτυακού τόπου και των υπηρεσιών που προσφέρονται σε αυτό, χωρίς την προηγούμενη άδειά εκπροσώπου της Ιστοσελίδας (portoni.gr). Δείτε τους Όρους Χρήσεις