Συνάντηση με τον Εμπορικό Ακόλουθο της Πρεσβείας της Πολωνίας είχε ο Περιφερειάρχης

Τουρισμός & τοπικά προϊόντα στο επίκεντρο της συνάντησης του Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων με τον Εμπορικό Ακόλουθο της Πρεσβείας της Πολωνίας

Τον Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων Θεόδωρο Γαλιατσάτο επισκέφθηκε ο Εμπορικός Ακόλουθος της Πρεσβείας της Πολωνίας στην Ελλάδα Miroslaw Gojdz.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης που πραγματοποιήθηκε σε ιδιαίτερα εγκάρδιο κλίμα ο Περιφερειάρχης ενημερώθηκε για την αύξηση των εξαγωγών από την Ελλάδα στην Πολωνία τα τελευταία τρία χρόνια με έμφαση στα προϊόντα μεσογειακής διατροφής.

Ο κ. Γαλιατσάτος μίλησε εκτενώς για τα προϊόντα της Ιόνιας γης στον Εμπορικό Ακόλουθο της Πολωνικής Πρεσβείας με κύρια έμφαση στο λάδι, το κρασί και το μέλι, προϊόντα που μπορούν ευκολότερα να “ταξιδέψουν” σε ξένες αγορές. Άλλωστε η Ελλάδα συνολικά έχει εκφράσει ενδιαφέρον για αύξηση των εξαγωγών των αγροτικών προϊόντων, κυρίως του ελαιόλαδου στην Πολωνία και για το λόγο αυτό θα υπάρξουν συμμετοχές σε προωθητικές αγροτικές εκθέσεις και εκθέσεις τροφίμων στην Πολωνία, όπου θα μπορούν ενδεχομένως να πάρουν μέρος και παραγωγοί από τα Ιόνια Νησιά.

Την άποψη ότι τα προϊόντα των δύο χωρών ανταποκρίνονται αμοιβαία στις απαιτήσεις των καταναλωτών εξέφρασε ο κ. Gojdz τονίζοντας ότι υπάρχει περιθώριο περαιτέρω αύξησης των εμπορικών συναλλαγών.

Προκειμένου να υπάρξει στενότερη συνεργασία ο Εμπορικός Ακόλουθος της Πολωνικής Πρεσβείας πρότεινε στον Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων την εξέταση αδελφοποίησης της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων με την Περιφέρεια του Lodz, η οποία βρίσκεται στην Κεντρική Πολωνία και έχει πληθυσμό 2.504.136 κατοίκους.  Τη συζήτηση απασχόλησε επίσης η δυνατότητα συνεργασίας στον τουριστικό τομέα καθώς υπάρχει αύξηση τουριστών από την Πολωνική αγορά και η ενδεχόμενη αδελφοποίηση της ΠΙΝ θα συνέβαλε στην προβολή των Ιονίων στην Πολωνία.

Τέλος ο κ. Gojdz προσκάλεσε τον Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων στον εορτασμό για την Εθνική Εορτή της Πολωνίας που θα πραγματοποιηθεί, παρουσία του Υπουργού Εθνικής Αμύνης Antoni Macciewicz και της Πρέσβειρας της Πολωνίας στην Ελλάδα Anna Barbarzak στο Ζάππειο Μέγαρο, την 23η Μαΐου 2016.

 

Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου του δικτυακού τόπου και των υπηρεσιών που προσφέρονται σε αυτό, χωρίς την προηγούμενη άδειά εκπροσώπου της Ιστοσελίδας (portoni.gr). Δείτε τους Όρους Χρήσεις